Σημείο αναφοράς ο Αθερινόλακκος για το ενεργειακό

11:16 π.μ. - Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2022
11:12 π.μ. - Πέμ, 22/16/2022
Image: Σημείο αναφοράς ο Αθερινόλακκος για το ενεργειακό

Αναμένονται τα αποτελέσματα των ερευνών νότια της Κρήτης - Ο Νίκος Ξυλούρης Αντιπεριφερειάρχης στον τομέα Περιβάλλοντος μιλά στον Ηχώ 99,8

Με τις έρευνες για κοιτάσματα υδρογονανθράκων νοτιοδυτικά της Κρήτης να είναι σε εξέλιξη ο κ. Νίκος Ξυλούρης αντιπεριφερειάρχης στον τομέα Περιβάλλοντος μιλά στον Ηχώ 99,8 λέγοντας ότι ως Περιφέρεια παρακολουθούν το όλο θέμα. Τώρα το τι θα προκύψει αυτό θα το δείξει το κοντινό μέλλον. Μακάρι να υπάρχουν κοιτάσματα ως μια επιπλέον πηγή πλούτου για τη χώρα μας, για όλους μας γιατί αντιλαμβάνεται κανείς όπως άλλωστε προβλέπεται θα υπάρχουν οικονομικά οφέλη για το νησί μας.

Σίγουρα το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια κινητικότητα σε σχέση με το φυσικό αέριο στη Μεσόγειο. Υπήρχαν διάφορες απόψεις για τον East Med. Εμείς ως Περιφέρεια αντιμετωπίσαμε θετικά το ζήτημα και γνωμοδοτήσαμε για τη Μελέτη για τους περιβαλλοντικούς όρους θέτοντας κάποιες προϋποθέσεις. Ο αγωγός θα συνδέσει τη Μέση Ανατολή με την Κρήτη, την υπόλοιπη Ελλάδα, την Ιταλία και την Ευρώπη. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις, την πορεία των ερευνών σε συνεργασία και με επιστημονικά ιδρύματα του νησιού. Στεκόμαστε με σοβαρότητα απέναντι σε όλο αυτό το θέμα, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Ξυλούρης.

Προσθέτοντας ότι σε συνδυασμό με το γνωστό πλέον καλώδιο τα δεδομένα στο ενεργειακό αλλάζουν και τίθενται βέβαια και εθνικά ζητήματα, ΑΟΖ κλπ οπότε υπάρχουν πολλά παράπλευρα θέματα που εξετάζονται με στόχος τα καλύτερα δυνατά οφέλη και την περαιτέρω ανάπτυξη της χώρας μας . Έκλεισε με ευχές για μια καλή χρονιά με υγεία και προκοπή και καλά νέα.