Σητεία: Η «Πάκα» τσάκωσε τέσσερις λαθροθήρες με... 14 κυνηγόσκυλα

2:02 μ.μ. - Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2020
02:06 μ.μ. - Δευ, 15/02/2020
Image: Σητεία: Η «Πάκα» τσάκωσε τέσσερις λαθροθήρες με... 14 κυνηγόσκυλα

Οι λαθροκυνηγοί εντοπίστηκαν στους Διονυσάδες, ένα μικρό σύμπλεγμα τεσσάρων νησίδων στα βόρεια του κόλπου της Σητείας

Ούτε ένα, ούτε δυο, αλλά συνολικά... 14 (!) ιδιαίτερα αποτελεσματικά κυνηγόσκυλα είχαν μαζί τους τέσσερις λαθροκυνηγοί που εντοπίστηκαν στους Διονυσάδες, ένα μικρό σύμπλεγμα τεσσάρων νησίδων στα βόρεια του κόλπου της Σητείας στο οποίο είχαν πάει με βάρκες για να θηρεύσουν παράνομα λαγούς!

Η παρουσία τους στις νησίδες αποκαλύφθηκε το πρωί της Κυριακής όταν έφτασαν άνδρες της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής και θηροφύλακες των Κυνηγετικών Συλλόγων Αγίου Νικολάου και Νεάπολης, μαζί με την σκυλίτσα «Πάκα» που είναι ειδικά εκπαιδευμένη στην ανίχνευση δηλητηριασμένων δολωμάτων, καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι ήταν διάσπαρτα στα νησάκια.

Από τον έλεγχο που έγινε, εντοπίστηκαν οι τέσσερις λαθροθήρες που δεν έφεραν όπλα, γιατί τα σκυλιά τους είχαν αναλάβει αποκλειστικά το κυνήγι του λαγού! Οι δυο από αυτούς είχαν δέκα κυνηγόσκυλα που είχαν θανατώσει έξι λαγούς και οι άλλοι δυο είχαν τέσσερις σκύλους και έναν σκοτωμένο λαγό. Τα θηράματα κατασχέθηκαν και σε βάρος των κυνηγών σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις του νόμου περί θήρας που διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λασιθίου.

protothema.gr