Σημαντικές συναντήσεις του δημάρχου Ιεράπετρας στην Αθήνα

5:48 μ.μ. - Τετάρτη, 2 Ιανουαρίου 2019
05:01 μ.μ. - Τετ, 02/48/2019
Image: Σημαντικές συναντήσεις του δημάρχου Ιεράπετρας στην Αθήνα

Στα υπουργεία ο δήμαρχος για προώθηση σημαντικών έργων

 
Με υπηρεσιακούς παράγοντες των αρμόδιων Υπουργείων συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, όπου πραγματοποίησε μια σειρά προγραμματισμένων συναντήσεων σχετικά με την προώθηση έργων και μελετών και τη διευθέτηση σημαντικών ζητημάτων που αφορούν το Δήμο Ιεράπετρας.
 
Συγκεκριμένα, ο κ. Καλαντζάκης συναντήθηκε με τον κυβερνητικό βουλευτή κ. Μανώλη Θραψανιώτη και τον βουλευτή κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και συζήτησαν εκτενώς τα θέματα που έχουν προκύψει στο Δήμο Ιεράπετρας σχετικά με τις ανεμογεννήτριες αλλά και θέματα που αφορούν την επαναλειτουργία του ΤΕΙ Ιεράπετρας.
 
Επιπλέον, ο Δήμαρχος συναντήθηκε με τους μελετητές που έχουν αναλάβει δύο από τα μεγαλύτερα έργα του Δήμου Ιεράπετρας που θα υλοποιηθούν το ερχόμενο χρονικό διάστημα. Το έργο του βιολογικού του Μακρύ Γιαλού και το έργο αντικατάστασης αγωγού ύδρευσης μεταφοράς νερού από την Σαρακίνα προς την Ιεράπετρα.
 
Ο κ. Καλαντζάκης επισκέφθηκε επίσης, μαζί με τον κ. Θραψανιωτη, το Υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να υπάρξουν χρηματοδοτήσεις για νέα έργα ύδρευσης, ασφαλτοστρώσεων και τσιμεντοστρώσεων δρόμων (όπως ο δρόμος του Σελακάνου, του Κάτω Χωριού – Θρυπτής κ.α.) και έργα αθλητικών υποδομών (όπως η αναβάθμιση του Βουζουνεράκειου σταδίου κ.α.)
 
Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και η συνάντηση του κ. Καλαντζάκη στο ΕΠΠΕΡΑΑ όπου συζητήθηκε η ένταξη του έργου της κομποστοποίησης  (προϋπολογισμού 2.737.191€), το έργο της τηλεμετρίας που αφορά τον έλεγχο των διαρροών του δικτύου υδροδότησης του Δήμου (προϋπολογισμού 868.000€) και η πρόταση που έχει καταθέσει ο Δήμος για την ενεργειακή αναβάθμιση του κλειστού γυμναστηρίου «Μάρκος Φωνιαδάκης» (προϋπολογισμού 395.000€).
 
Ο Δήμαρχος τόνισε στις δηλώσεις του:
 
«Στις δεδομένες συνθήκες τοπικής αυτοδιοίκησης που συνεχίζει να μην υφίσταται ουσιαστικά η αποκέντρωση και η πλειονότητα των αποφάσεων λαμβάνεται στην Αθήνα, βρίσκομαι για πολλοστή φορά στα υπουργεία στα γραφεία αρμοδίων με διεκδικήσεις για έργα και συμφέροντα του Δήμου Ιεράπετρας.
 
Ο αγώνας μας για να διατηρούμε τις διεκδικήσεις της Ιεράπετρας ψηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων της Κυβέρνησης είναι συνεχής και επιτάσσει μόνιμη επαγρύπνηση, πλήρη ενημέρωση, αμεσότητα, ταχύτητα και ετοιμότητα πάντα σε συνδυασμό με πολλή δουλειά και έτοιμες προτάσεις και μελέτες ώστε να εξασφαλίζουμε νέες χρηματοδοτήσεις, να υλοποιούμε έγκαιρα αναγκαία έργα και να προωθούμε και να εξελίσσουμε τον Δήμο σε όλα τα επίπεδα.»