Σήμερα οι τίτλοι τέλους για το ΤΕΙ Ιεράπετρας

8:50 π.μ. - Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2018
08:10 π.μ. - Τετ, 31/50/2018
Image: Σήμερα οι τίτλοι τέλους για το ΤΕΙ Ιεράπετρας

Τι αναφέρεται στο ΦΕΚ με αριθμό φύλλου 137

Σύμφωνα με το ΦΕΚ με αριθμό φύλλου 137 και ημερομηνία 05/06/2013:
 
Το Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του Παραρτήματος Ιεράπετρας του Τ.Ε.Ι. Κρήτης εξακολουθεί να λειτουργεί με την υφιστάμενη μορφή του μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2018, οπότε και καταργείται. Το διατηρούμενο μέχρι 31−10−2018 τμήμα λειτουργεί εκ παραλλήλου προς το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Τ.Ε.Ι. Κρήτης με έδρα τον Άγιο Νικόλαο. Μετά την κατάργηση του τμήματος, οι φοιτητές και το Εκπαιδευτικό Προσωπικό του Τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης του Παραρτήματος Ιεράπετρας του Τ.Ε.Ι. Κρήτης εντάσσονται αυτοδίκαια στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Τ.Ε.Ι. Κρήτης με έδρα τον Άγιο Νικόλαο, με πράξη του Προέδρου του οικείου Τ.Ε.Ι, το αργότερο μέχρι 31−10−2018. Η διαπιστωτική πράξη δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Στο διατηρούμενο τμήμα συνεχίζονται οι διαδικασίες εκλογής, εξέλιξης και μονιμοποίησης των μελών Εκπαιδευτικού Προσωπικού και οι διαδικασίες εκλογής των μελών Ε.Τ.Π.
 
 
Ωστόσο στις αρχές του Δεκέμβρη ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ, κος Μανώλης Θραψανιώτης είχε δηλώσει ότι τον Νοέμβριο αναμένονται ανακοινώσεις του Υπουργού Παιδείας για το ΤΕΙ Ιεράπετρας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ηχώ 99,8 ο κος Θραψανιώτης ανέφερε ότι σε προηγούμενη συνάντηση τοπικών φορέων με τον υπουργό Παιδείας σχετικά με το μέλλον του ΤΕΙ στην Ιεράπετρα ο κ. Γαβρόγλου δεσμεύτηκε ότι θα γίνει συζήτηση γενικά  για την  τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Κρήτη. Αυτή τη στιγμή ετοιμάζεται το νομοσχέδιο για τη Θεσσαλία. Αφού ολοκληρωθεί, θα γίνει συζήτηση για την Κρήτη. Εκτιμάται ότι αυτό θα γίνει περίπου τον Νοέμβρη. Το Πανεπιστήμιο Κρήτης δεν επιθυμεί συνένωση  με το ΤΕΙ Κρήτης. Είμαστε λοιπόν έν αναμονή της συζήτησης. Είμαι αισιόδοξος για το ΤΕΙ της Ιεράπετρας. Επειδή όμως βγαίνουν αρκετοί και λένε ότι δεν λειτούργησε το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων  θυμίζω ότι στην προηγούμενη η κοινοβουλευτική περίοδο εξαγγέλθηκε το παραπάνω τμήμα το οποίο δεν λειτούργησε γιατί είχε υψηλό κόστος . Σε ερώτηση που είχε γίνει από τον τότε Βουλευτή Κωστή Δερμιτζάκη ο Υπουργός κ. Λοβέρδος απάντησε ότι θέλει 10.000.000 ευρώ για να λειτουργήσει και δεν υπάρχουν τα χρήματα αυτά. Το τμήμα  προτάθηκε σαν μια φωτοβολίδα για να άρει τις αρνητικές συνέπειες της αναστολής του Τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης. Τώρα για να λειτουργήσει το ΤΕΙ Τεχνολογίας τροφίμων χρειάζεται προσωπικό και  εξοπλισμό  οπότε περιμένουμε τη συζήτηση για την τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Κρήτη, τόνισε.  Δείτε ΕΔΩ το ρεπορτάζ.
 
Αξίζει να αναφερθεί οτι στο ίδιο ΦΕΚ στο άρθρο 4 αναγράφονται τα παρακάτω 
''Άρθρο 4 Ίδρυση Τμήματος, Ιδρύεται Τμήμα Τεχνολόγων Τροφίμων της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων στο Τ.Ε.Ι. Κρήτης, με έδρα την Ιεράπετρα, το οποίο θα δεχθεί τους πρώτους εισακτέους το ακαδημαϊκό έτος 2015−2016΄΄. Κάτι που όμως μέχρι τώρα δεν έχει πραγματοποιηθεί.