Σκακιστικός Όμιλος Ιεράπετρας: Rapid Chess Series 2023 - 24

12:44 μ.μ. - Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2023
12:11 μ.μ. - Τρί, 21/44/2023
Image: Σκακιστικός Όμιλος Ιεράπετρας: Rapid Chess Series 2023 - 24

Η πρόσκληση αφορά κάθε ηλικία και επίπεδο δυναμικότητας

Ανακοινώνουμε τη διοργάνωση μιας σειράς 5 φιλικών rapid τουρνουά με το πρώτο να λαμβάνει χώρα το ερχόμενο Σάββατο 25 Νοέμβρη και το τελευταίο στις 23 Φεβρουαρίου. Η πρόσκληση αφορά κάθε ηλικία και επίπεδο δυναμικότητας.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ CHESS RAPID SERIES 2023-2024

Ο Σκακιστικός Όμιλος Ιεράπετρας προκηρύσσει τα πρώτα 2 από τα 5 ΤΟΥΡΝΟΥΑ του «Chess Rapid Series 2023-24». Τα τουρνουά θα διεξαχθούν χωρίς αξιολόγηση ELO.

(Α) Ημερομηνία διεξαγωγής 1ου τουρνουά: Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023

Χώρος αγώνων: Γραφεία Σ.Ο. Ιεράπετρας, Αναγνωστάκη και Γληνού γωνία (1ος όροφος).

(Β) Ημερομηνία διεξαγωγής 2ου τουρνουά: Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023

Χώρος αγώνων: Εκκρεμεί.

Δικαίωμα συμμετοχής: Σκακιστές και σκακίστριες ανεξαρτήτως ηλικίας και επιπέδου. Μοναδική προϋπόθεση η πολύ καλή γνώση των κανόνων του ΣΚΑΚΙΟΥ.

Δηλώσεις συμμετοχής: Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail, ierapetrachess@gmail.com ή στο τηλ. 6936763520. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετοχών.

Σύστημα αγώνων: Ελβετικό 5 γύρων.

Πρόγραμμα αγώνων: Έναρξη στις 16.00 και οι υπόλοιποι συνεχόμενοι, ανά 35΄- 40΄περίπου. Η λήξη των αγώνων αναμένεται γύρω στις 19.00

Όλοι οι συμμετέχοντες να βρίσκονται στον χώρο των αγώνων, το αργότερο 15 λεπτά πριν την έναρξη. Ενδεχόμενη καθυστέρηση στην άφιξη μπορεί να μην επιτρέψει τη συμμετοχή του σκακιστή στον 1ο γύρο.

Γκρούπ: Ανάλογα με τις συμμετοχές οι αγωνιζόμενοι θα χωριστούν σε 2 γκρούπ δυναμικότητας. Γενικό γκρούπ, γκρούπ κάτω των 18 ετών και γκρούπ κάτω των 12 ετών.

Χρόνος σκέψης: 10 λεπτά και 5 δευτερόλεπτα προσαύξηση για κάθε κίνηση για όλη την παρτίδα για κάθε παίκτη.

Ισοβαθμία: Σε περίπτωση ισοβαθμίας τα εξής κατά σειρά κριτήρια :

1. κριτήριο Μπούχολτς-Κάτ 1

2. κριτήριο Μπούχολτς

3. κριτήριο Σόννμποργκ-Μπέργκερ

4. άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίας

Παράβολο συμμετοχής: 5 ευρώ ανά τουρνουά ή 15 ευρώ και για τα 5 τουρνουά, καταβάλλεται στον διαιτητή πριν την έναρξη των αγώνων. Σε περίπτωση 3 αθλητών από την ίδια οικογένεια το 3ο άτομο δεν καταβάλλει παράβολο.

Συγκεντρωτικά Έπαθλα: Κάθε σκακιστής που θα συμμετάσχει τουλάχιστον σε 3 τουρνουά από τα 5 τουρνουά μπορεί να διεκδικήσει τα συνολικά έπαθλα, υπολογίζοντας τις 3 καλύτερες επιδόσεις του.

Συνολική βαθμολογία

Κάθε σκακιστής, σκακίστρια που θα συμμετάσχει τουλάχιστον σε 3 από τα 5 τουρνουά μπορεί να διεκδικήσει τα συνολικά έπαθλα, υπολογίζοντας τις 3 καλύτερες επιδόσεις του.

Τα συνολικά έπαθλα απονέμονται σε δύο κατηγορίες:

Α) ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Κύπελλο και μετάλλιο για τον 1ο / 1η και μετάλλια για τους 2ο/2η και 3ο/3η.

Β) ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ <18: Κύπελλο και μετάλλιο για τον 1ο / 1η και μετάλλια για τους 2ο/2η και 3ο/3η.

Γ) ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ <12: Κύπελλο και μετάλλιο για τον 1ο / 1η και μετάλλια για τους 2ο/2η και 3ο/3η.

Ο/Η νικητής/-ήτρια της συγκεντρωτικής βαθμολογίας αναδεικνύεται Πρωταθλητής/-ήτρια Ράπιντ Ιεράπετρας 2023-24.

Αν τυχόν έχουμε ισοβαθμία στην 1η θέση για την συνολική τελική κατάταξη μετράνε τα αποτελέσματα των αγώνων που έχουν παίξει οι ισοβαθμήσαντες μεταξύ τους στα ράπιντ όλου του έτους.

Σε περίπτωση ίδιων βαθμών στα ματς οι ισοβαθμήσαντες θα παίξουν ένα μπλιτζ 5’ + 3’’ (κλήρωση χρωμάτων) και ο νικητής ανακηρύσσεται Πρωταθλητής.

Αν υπάρξει ισοπαλία θα γίνει άλλο ένα μπλιτζ με τον ίδιο χρόνο, με αντίθετα χρώματα από πριν, και ο νικητής θα ανακηρυχθεί Πρωταθλητής.

Βράβευση όσων συμμετείχαν σε όλα τα τουρνουά (αν υπάρχουν)

Για τους σκακιστές που συμμετείχαν σε όλα τα τουρνουά ράπιντ του Σ.Ο.Ι για το 2023-24, αν υπάρχουν, προβλέπεται ατομική βράβευση.

Εκ του Δ.Σ. του Σ.Ο.Ιεράπετρας

hxonews

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ και ΔΙΑΚΡΙΣΗ του ΣΟΙ στο ΚΥΠΕΛΟ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ 2023

hxonews

Το Σαββατοκύριακο ο Σκακιστικός 'Ομιλος Ιεράπετρας αγωνίστηκε για 2η συνεχόμενη χρονιά στο Ομαδικό Κύπελλο Κρητικής Φιλίας, στο Ηράκλειο. Ένα τουρνουά με φιλικό χαρακτήρα που ωστόσο συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον από όλους τους συλλόγους της Κρήτης. Η ομάδα μας επέστρεψε με το κύπελο της 3ης θέσης ανάμεσα σε 15 ομάδες!

hxonews

Με την ομάδα αγωνίστηκαν οι Κριτσωταλάκης Στέλιος, Γαϊτάνης Νίκος, Huub Van Helvoort, Κυριακή Ρουμπάκη και οι δύο συναθλητές μας απο τον Άγιο Νικόλαο Νίχλος Μιχάλης και Σγουρός Μάριος τους οποίους ευχαριστούμε ιδιαίτερα για τη συμβολή τους. Συγχαρητήρια σε όλους όσους συμμετείχαν!

Εκ του ΔΣ

Σκακιστικός Όμιλος Ιεράπετρας

ierapetrachess@gmail.com