Σκόνη και υγρασία ένα φυσικό «κοκτέιλ» πάνω από την Ιεράπετρα

7:44 π.μ. - Δευτέρα, 11 Μαΐου 2020
07:05 π.μ. - Δευ, 11/44/2020
Image: Σκόνη και υγρασία ένα φυσικό «κοκτέιλ» πάνω από την Ιεράπετρα

Απίστευτες εικόνες - Έρχονται υψηλές θερμοκρασίες εντός της εβδομάδας

Πρωινό Δευτέρας στην Ιεράπετρα και οι κάτοικοι στην πόλη και τα χωριά αντίκρισαν μοναδικές εικόνες που δημιούργησε ο συνδυασμός σκόνης και υγρασίας που επικρατεί στην περιοχή.

hxonews
hxonews

Σύμφωνα με το meteo.gr η κυκλοφορία στην ανώτερη ατμόσφαιρα αυτή την  εβδομάδα, θα χωρίσει την Ευρώπη θερμοκρασιακά σε δύο μέρη. Στα νότια τμήματα (και στη χώρα μας) από τις αρχές της νέας εβδομάδας, θα ευνοηθεί η άνοδος θερμών αέριων μαζών από την Αφρική, προκαλώντας πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, ενώ παράλληλα στα βόρεια οι ψυχρές αέριες μάζες θα προκαλέσουν σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

hxonews
hxonews

Αναμένεται να σημειωθούν υψηλές για την εποχή μέγιστες θερμοκρασίες, ξεπερνώντας στα κεντρικά και νότια τμήματα τους 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ παράλληλα ενισχυμένοι θα είναι οι νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο και αυξημένη θα είναι η συγκέντρωση σκόνης στην ατμόσφαιρα. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα είναι πιο έντονα  από την  Τετάρτη και  μετά και ακόμη περισσότερο Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο με το θερμόμετρο να ξεπερνά τους 30 -35 βαθμούς και να αγγίζει ακόμα και τους 40-43 βαθμούς.