SMS στο 13033: Τι κωδικό στέλνουμε για συνεργείο και ΚΤΕΟ;

9:15 π.μ. - Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2020
09:11 π.μ. - Δευ, 16/15/2020
Image: SMS στο 13033: Τι κωδικό στέλνουμε για συνεργείο και ΚΤΕΟ;

Ποιος είναι ο κωδικός για αυτές τις δύο μετακινήσεις

Τουλάχιστον μέχρι τέλος Νοεμβρίου, τα SMS στο 13033 δεν πρόκειται να… φύγουν από την καθημερινότητα μας.

Και ενώ γνωρίζουμε, πλέον, τι κωδικό να στείλουμε για τις… καθημερινές μας μετακινήσεις, ποιος είναι ο κωδικός για ΚΤΕΟ και συνεργείο;

Ο ΣΕΑΑ (Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων) ενημερώνει, πως η προσέλευση στα συνεργεία γίνεται με μήνυμα στο 13033, το οποίο έχει τον κωδικό «2» (μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα).

Τον ίδιο κωδικό στέλνουμε και για ΚΤΕΟ, ωστόσο, πρέπει να έχουν κλείσει ραντεβού.

Έτσι, στο συγκεκριμένο SMS ο πολίτης να δηλώνει:

  1. Το ονοματεπώνυμο του
  2. Τη Διεύθυνση κατοικίας του
  3. Τον λόγο που αντιστοιχεί στην έξοδο από το σπίτι

Στο μεταξύ, επιπλέον 45 ημέρες (από την ισχύουσα παράταση των 45 ημέρων) για την έκδοση δελτίων από τα ΚΤΕΟ τα οποία λήγουν στο τέλος του μήνα, ζητά με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιδιωτικών ΚΤΕΟ, τονίζοντας ότι έως το τέλος του έτους αναμένεται να υπάρξει μεγάλη κίνηση και συνωστισμός.

Ο Π.Σ.ΙΚΤΕΟ, με αίτημά του προς το υπουργείο Μεταφορών, επισημαίνει την αναγκαιότητα επέκτασης του χρονικού διαστήματος παρατάσεως όλων των δελτίων ΚΤΕΟ οχημάτων ΙΧΕ-ΜΟΤΟ-ΤΑΧΙ και λοιπών κατηγοριών που λήγουν εν μέσω αναστολής λειτουργίας των ΚΤΕΟ έως τις 30/11/2020, για διάστημα ενενήντα (90) και όχι σαράντα πέντε (45) ημερών και την αναγκαιότητα να υπάρξει μέριμνα, ώστε σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία να εκδοθεί ΚΥΑ, που θα προβλέπει την κατ' εξαίρεση παράταση του χρόνου χορήγησης αδειών στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων, κατά εύλογο χρονικό διάστημα μέσα στο 2021.

Αντίστοιχα, συστήνεται σε όλους τους ενδιαφερόμενους οδηγούς να σπεύσουν να κλείσουν έγκαιρα το ραντεβού τους στο ΚΤΕΟ, ώστε να αποφευχθούν σκηνές συνωστισμού και να εξυπηρετηθούν ομαλά δίχως καθυστερήσεις. Διαφορετικά υπάρχει ενδεχόμενο να μην δύναται να εξυπηρετηθούν και εξ' αυτού του λόγου να καταλήξουν εκπρόθεσμοι και αντιμέτωποι με προβλεπόμενα χρηματικά πρόστιμα εκπροθέσμου ελέγχου.

Πηγή: ieidiseis.gr