Σοβαρές καταγγελίες Εμμ. Κουτσοποδιώτη καθηγητή ΕΠΑΛ Ιεράπετρας για "κατασκευασμένες κατηγορίες εναντίον του"

11:45 π.μ. - Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2022
11:12 π.μ. - Πέμ, 29/45/2022
Image: Σοβαρές καταγγελίες  Εμμ. Κουτσοποδιώτη  καθηγητή  ΕΠΑΛ Ιεράπετρας  για "κατασκευασμένες κατηγορίες εναντίον του"

Ακούστε τι δήλωσε ο ίδιος στον Ηχώ 99,8 - Παρεμβάσεις συναδέλφων του καθηγητών και ακροατών

Ο εκπαιδευτικός κ. Μανώλης Κουτσοποδιώτης , καθηγητής στο ΕΠΑΛ Ιεράπετρας, φιλοξενήθηκε σήμερα στον Ηχώ 99,8 σε μια συνέντευξη κατά την οποία κατέθεσε την άποψή του και ανέλυσε διάφορα περιστατικά τα οποία έχει βιώσει στο σχολείο, λέγοντας πως για κάποια από αυτά πέρασε από πειθαρχικό συμβούλιο που του επέβαλε ποινές.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε, όλα ξεκίνησαν όταν θέλησε να αγοράσει ένα αμαξίδιο σε μαθητή του σχολείου που αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα. Ήταν μια προσωπική του πρωτοβουλία και δεν ενέπλεξε το σχολείο. Ωστόσο όμως από πλευράς σχολείου εκφράστηκαν αντιδράσεις.

Όλα ξεκίνησαν λοιπόν από εκεί. Έκτοτε ακολούθησαν παραβατικές συμπεριφορές, building, κυρίως από τη διεύθυνση του σχολείου και ορισμένους εκπαιδευτικούς προς μαθητές, για διάφορους λόγους. Αλλά και ο ίδιος έχει δεχθεί προσωπικές επιθέσεις από τη διεύθυνση, κάποιους εκπαιδευτικούς, καθώς και από μέλη του συλλόγου γονέων, που του πρόσαψαν 16 κατηγορίες ( ύβρεις, αναξιοπρεπή συμπεριφορά, παράβαση καθήκοντος, απουσία από σχολικές γιορτές κ.α.) για τις οποίες παραπέμφθηκε στο πειθαρχικό συμβούλιο που σε κάποιες περιπτώσεις τον καταδίκασε, θέτοντας τον σε αργία για ορισμένο χρονικό διάστημα. Άσκησε έφεση αλλά ακόμη και το Διοικητικό Εφετείο Χανίων τον καταδίκασε με χρηματική ποινή.

Ο κ. Κουτσοποδιώτης μίλησε ακόμη για κατασκευασμένες κατηγορίες εναντίον του. Ενώ σημείωσε ότι από τη Διεύθυνση δευτεροβάθμιας έβαλαν, και τώρα και παλιότερα, υποθέσεις του στο αρχείο.

Όλα αυτά, πρόσθεσε, του έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα υγείας. Επιπλέον ότι έχει επιβαρυνθεί οικονομικά καθώς πρέπει να πληρώνει κάθε μήνα τα χρήματα της ποινής που του έχει επιβληθεί.

Κλείνοντας στάθηκε στην πολύ καλή σχέση, που όπως είπε, έχει με τα παιδιά σε όποιο σχολείο και εάν εργάστηκε.

-

Τοποθετήθηκε στην εκπομπή ακροάτρια, που μίλησε για την θετική ανταπόκριση και στάση του κ. Κουτσοποδιώτη απέναντι στο θέμα του μαθητή που έχρηζε αμαξιδίου.

-

Παρέμβαση έκανε και ο κ. Δημήτρης Κοντοπόδης φιλόλογος, πρώην Διευθυντής του 2ου Γενικού Λυκείου Ιεράπετρας ο οποίος μίλησε για την πολύ καλή συνεργασία, του σχολείου με τον κ. Κουτσοποδιώτη, για τον οποίο ουδέποτε εκφράστηκαν παράπονα από συναδέλφους ή μαθητές, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «ήταν ευσυνείδητος και άψογος στα καθήκοντά του και είχε άριστη σχέση με τα παιδιά».

-

Επίσης πρώην συνάδελφος του κ. Κουτσοποδιώτη στο ίδιο σχολείο, (τα στοιχεία του οποίου έχουμε στη διάθεσή μας) ο οποίος επικοινώνησε με τον Ηχώ και με τη σειρά του μίλησε για την καλή συνεργασία με τον κ. Κουτσοποδιώτη και την καλή του σχέση με τα παιδιά επισημαίνοντας ότι « είναι άδικο αυτό που γίνεται για έναν άνθρωπο με το Α κεφαλαίο. Ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος και δεν θα έπρεπε να πάρει τέτοια έκταση το θέμα με το αμαξίδιο».