Σοκαριστικές εικόνες από τη Μυτιλήνη: Μητέρα με δύο μωρά μένει σε παράγκα χωρίς ρεύμα

1:56 μ.μ. - Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017
01:04 μ.μ. - Τετ, 05/56/2017
Image: Σοκαριστικές εικόνες από τη Μυτιλήνη: Μητέρα με δύο μωρά μένει σε παράγκα χωρίς ρεύμα

Η σκληρή καθημερινότητας της 22χρονης Μ. - Δεν έχει γάλα και πάνες για τα μωράκια της - Κάνει έκκληση για βοήθεια

Σε μια παράγκα, ξεχασμένοι από τον Θεό, ζουν ένα μωρό μόλις 11 ημερών και ένα μεγαλύτερο αγοράκι 14 μηνών μαζί με τη μητέρα τους, χωρίς πατέρα. Χωρίς ζεστό νερό και δίχως ρεύμα, η μητέρα των δύο παιδιών σκέφτεται πόσο συχνά πρέπει να αλλάζει πάνες στα μωρά της, αφού η βοήθεια των τελευταίων ημερών έφερε στην πόρτα της μόλις ένα πακέτο. Ο χώρος στον οποίο μένει η μονογονεϊκή οικογένεια είναι του θείου της 22χρονης μητέρας, ο οποίος μένει και αυτός μαζί τους και δεν πληροί καμία συνθήκη υγιεινής για την ίδια τη γυναίκα και τα μωρά της.
 
Το γάλα σε σκόνη ελάχιστο, το σαπούνι επίσης και η κρέμα για τα δύο μωράκια από διαφημιστικό δείγμα. Αυτή είναι η καθημερινότητα για την 22χρονη Μ. από τη Μυτιλήνη.
 
Με δανεικά παιδικά κρεβάτια, βρέθηκε χώρος για να κοιμηθούν τα μωρά, σε ένα δωμάτιο γεμάτο υγρασία



 
Η ίδια μιλώντας στο emprosnet ζήτησε τρόφιμα και ρουχισμό: «Ό,τι είναι εφικτό, ό,τι μπορεί ο καθένας θα μας χρειαστεί». Επίσης η νεαρή μητέρα ζήτησε να μπει στο πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας του Δήμου, αλλά ενημερώθηκε ότι έχασε τις σχετικές προθεσμίες και σε αυτή τη φάση δεν μπορεί να είναι δικαιούχος. 
 
Μια κουζίνα σε μια παράγκα που δεν μπορεί να λειτουργήσει, αφού δεν υπάρχει ηλεκτρική εγκατάσταση
 
Μάλιστα η ίδια θεωρεί ότι η τύχη της«χαμογέλασε» γιατί, πριν κλείσει μια εβδομάδα το νεογέννητό της, πήγε σε ένα σπίτι να καθαρίσει και πήρε ένα μικρό χαρτζιλίκι. 
 
Υπάρχει άμεση ανάγκη για βρεφικό γάλα, πάνες, μωρομάντήλα, ρούχα και παπούτσια για την ίδια, το 11 ημερών κοριτσάκι και το 14 μηνών αγοράκι, είδη μαναβικής και τρόφιμα. 
 
Τηλ. επικοινωνίας: 6970-460284.
 


Πηγή: emprosnet