SOS από Ν. Τζανάκη για τα κρούσματα στο Λασίθι – Στο κόκκινο ο νομός

11:31 π.μ. - Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2022
11:09 π.μ. - Τετ, 21/31/2022
Image: SOS από Ν. Τζανάκη για τα κρούσματα στο Λασίθι – Στο κόκκινο ο νομός

Ο καθηγητής και Διευθυντής στην Πνευμονολογική του ΠΑΓΝΗ συστήνει χρήση μάσκας στα σχολεία

Έξαρση κρουσμάτων κορωνοιού καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στον Νομό Λασιθίου καθιστώντας τον αυτή την περίοδο ως τη χειρότερη Περιφερειακή Ενότητα σε επίπεδο Κρήτης.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Πνευμονολογικής του ΠΑΓΝΗ και καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Κρήτης κ. Νίκο Τζανάκη τελευταία έχουν καταγραφεί 557 κρούσματα. Παρατηρείται μάλιστα υψηλή θετικότητα στα παιδιά και αυτό οφείλεται στο άνοιγμα των σχολείων. Αν και δεν είναι υποχρεωτικό καλό είναι τα παιδιά να φορούν μάσκα, συνέστησε και πρόσθεσε οτι χρειάζεται αυξημένη προσοχή στην επαφή των παιδιών με ευάλωτους συγγενείς και φίλους. Γιατί το παιδί μπορεί να μην πάθει κάτι ή να αρρωστήσει ελαφρά αλλά ο κίνδυνος για όσους έχουν προβλήματα υγείας , είναι ευάλωτοι είναι αυξημένος.

Ένα άλλο στοιχείο σε ότι αφορά το Λασίθι είναι η μεγάλη αύξηση στα λύματα του Αγίου Νικολάου. Γενικά το Λασίθι έχει πρόβλημα, σημείωσε.

Ο κ. Τζανάκης αναφέρθηκε ακόμη στην αναμνηστική δόση και στο επικαιροποιημένο εμβόλιο λέγοντας καταρχάς ότι ο εμβολιασμός δεν αποτρέπει το να κολλήσει κάποιος , αποτρέπει τη βαριά νόσηση. Υπάρχουν διαφορετικές περιπτώσεις και αναλόγως ο κάθε πολίτης θα πρέπει να πράξει. Πχ εάν έχουν κάνει τις τρεις δόσεις, εάν και πότε έχουν νοσήσει, εάν έχουν προβλήματα υγείας και παίρνουν φάρμακα κλπ.