Σουρβίνος: Τις επόμενες ημέρες οι ανακοινώσεις σχετικά με τη φαρμακευτική αγωγή κατ’ οίκον

9:18 π.μ. - Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020
09:03 π.μ. - Τρί, 31/18/2020
Image: Σουρβίνος: Τις επόμενες ημέρες οι ανακοινώσεις σχετικά με τη φαρμακευτική αγωγή κατ’ οίκον

«Κανονικά θα πρέπει όποιος διαγιγνώσκεται με κορωνοϊό, να καταγράφεται και να επιτηρείται»

Αναφορικά με την χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής και σε ασθενείς με κορωνοϊό που βρίσκονται στο σπίτι, ο κ. Σουρβίνος σημείωσε ότι «είναι μια απόφαση της επιτροπής του υπουργείου Υγείας. Θα υπάρξουν ειδικές οδηγίες για το πώς θα χορηγείται η θεραπεία, απλά έγινε σήμερα η ανακοίνωση για να υπάρξει καθησυχασμός. Ότι οι άνθρωποι που θα κάτσουν σπίτι δεν θα μείνουν αβοήθητοι».

Σχετικά με το πώς θα πάρουν αυτοί οι άνθρωποι την φαρμακευτική αγωγή, ο κ. Σουρβίνος ανέφερε ότι «γίνεται συνταγογράφηση μέσω μηνύματος. Αλλά θα πρέπει να ενεργοποιηθεί και η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, για να υπάρξει και ιατρική επίβλεψη των ασθενών αυτών, και όχι μόνο με τηλεφωνική επικοινωνία».

«Κανονικά θα πρέπει όποιος διαγιγνώσκεται με κορωνοϊό, να καταγράφεται και να επιτηρείται», τόνισε ο κ. Σουρβίνος, ενώ αναφορικά με το αν θα παίρνουν όλοι το φάρμακο είπε ότι «οι λεπτομέρειες και ο ακριβής τρόπος θα ανακοινωθεί από την Επιτροπή».

Σε ό,τι αφορά στο ποιο θα είναι το φαρμακευτικό σχήμα που θα χορηγείται στους ασθενείς που μένουν σπίτι, ο κ. Σουρβίνος σημείωσε ότι «σίγουρα θα περιέχει την χλωροκίνη. Θα ανακοινώσει η Επιτροπή τα περαιτέρω. Είναι θέμα ημερών», ενώ πρόσθεσε ότι «αν αισθάνεται κάποιος ότι επιδεινώνεται η κατάστασή του πρέπει να επικοινωνήσει με το γιατρό του και να μεταβεί στο νοσοκομείο».

dikaiologitika.gr