Σπιναλόγκα: Επίσκεψη συνεργείου του BBC Travel Canada για «Το Νησί»

11:04 π.μ. - Σάββατο, 22 Ιουλίου 2017
11:07 π.μ. - Σάβ, 22/04/2017
Image: Σπιναλόγκα: Επίσκεψη συνεργείου του BBC Travel Canada για «Το Νησί»

Η δημοσιογράφος από τον Καναδά Elizabeth Warkentin βρέθηκε στην Κρήτη για λογαριασμό του BBC Travel Canada και εξερευνά την ιστορία και τις ομορφιές του νησιού μας

Όπως μας ενημέρωσε ο Στέλιος Κτενιαδάκης, «η δημοσιογράφος και ο φωτογράφος που την συνόδευε επικεντρώθηκαν στην Ελούντα και την Σπιναλόγκα μετά από την μεγάλη επιτυχία που είχε το βιβλίο της Βικτώριας Χίσλοπ “Το νησί” στον Καναδά. Παρέα τους στην Σπιναλόγκα ήταν και ο Maurice Born».
 
Ο Στέλιος καυτηρίασε το γεγονός ότι «παρά τις συνεχείς οχλήσεις της δημοσιογράφου προς τον ΕΟΤ Καναδά υπήρξε πλήρης αδιαφορία. Καμιά ανταπόκριση. Έπρεπε να κινηθεί ολόκληρη διαδικασία για να εξυπηρετηθεί. Λίγες πληροφορίες ζητούσε… τίποτα σπουδαίο. Αντιθέτως, ό,τι βοήθεια ζήτησε από το Δήμο Αγίου Νικολάου, αλλά και από εμένα προσωπικά, την είχε».
 
 
 
10 χρόνια «Νησί»
 
Αξίζει να επισημάνουμε ότι φέτος συμπληρώνονται 10 χρόνια από την πρώτη παρουσίαση του βιβλίου «Το Νησί», στο ξενοδοχείο Blue Palace της Πλάκας.
 
«Τότε είχα πει στους υπεύθυνους της δημοτικής αρχής ότι αυτό το βιβλίο θα αλλάξει την ιστορία του τόπου μας. Δεν με πίστεψαν! Το λέω και το πιστεύω, η Βικτώρια άλλαξε την ιστορία μας… και συνεχίζει να γράφει και να προβάλει τον τόπο μας. Το τελευταίο διάστημα κάνει συνεχείς παρουσιάσεις στη Γαλλία, μια χώρα από τις τελευταίες που μετάφρασαν το βιβλίο» μας λέγει ο Στέλιος και συμπληρώνει ότι «υπάρχει ακόμα παγκόσμιο ενδιαφέρον για το βιβλίο. Δεν έχει σβήσει η ελπίδα και η προσδοκία μας ότι το Νησί θα γίνει και μια μεγάλη κινηματογραφική παραγωγή».
 
Πηγή: anatolh.com