Στ. Χατζάκης: Με ψυχραιμία και καλή οργάνωση θα τα καταφέρουμε

10:53 π.μ. - Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2020
10:03 π.μ. - Τετ, 18/53/2020
Image: Στ. Χατζάκης: Με ψυχραιμία και καλή οργάνωση θα τα καταφέρουμε

Ο καρδιολόγος και δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα» στον Ηχώ 99,8

Για αυξημένη ετοιμότητα στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας σαν να έχουμε κρούσμα κορωνοϊού έκανε λόγο μιλώντας στον Ηχώ 99,8 κ. Σταύρος Χατζάκης, καρδιολόγος, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα». Αναφερόμενος παράλληλα στην πρόσφατη σύσκεψη που έγινε στον Δήμο όπου πάρθηκαν σημαντικές αποφάσεις πχ να είναι σε ετοιμότητα το κλειστό γυμναστήριο μπάσκετ, στο πλαίσιο της καλύτερης οργάνωσης και προετοιμασίας ώστε να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τυχόν αυξημένο αριθμό κρουσμάτων.

Το θετικό είναι ότι μέχρι τώρα έχουμε μειωμένα κρούσματα στη χώρα μας σε σχέση με άλλες. Ας αξιοποιήσουμε το χρόνο ώστε να προετοιμαστούμε γιατί η ανησυχία είναι ότι σε δυο με τέσσερις εβδομάδες πιθανόν να έχουμε μια έξαρση. Γίνεται λοιπόν ένας μεγάλος αγώνας δρόμου.

Από εκεί και πέρα είναι πολύ σημαντικό να τηρούνται οι κανόνες ατομικής υγιεινής. Επίσης να λαμβάνονται μέτρα στους χώρους εργασίας, στα θερμοκήπια, στα δημοπρατήρια. Σε σούπερ μάρκετ ή και στις τράπεζες ειδικά τις ημέρες πληρωμής των συντάξεων.

Ειδικότερα, να ενημερωθούν οι αλλοδαποί εργάτες γης και εδώ χρειάζεται και οι εργοδότες να βοηθήσουν. Γιατί συνήθως οι άνθρωποι αυτοί μένουν πολλοί μαζί σε ένα σπίτι, οπότε ένας να κολλήσει, αντιλαμβάνεται κανείς τι μπορεί να συμβεί. Θα πρέπει να αποφεύγεται ο συνωστισμός, να χρησιμοποιούμε γάντια και μάσκες, να γίνεται τακτικό πλύσιμο χεριών και να αποφεύγεται η επαφή με το πρόσωπο.

Σε όλο αυτό θα μπορούσαν να βοηθήσουν εθελοντικές ομάδες πχ έξω από τράπεζες να βοηθήσουν τους ηλικιωμένους που θα προσέλθουν για τη σύνταξή τους. Επίσης είναι σημαντική η σύσταση επιτροπής υγείας στον δήμο που θα ενημερώνει και θα οργανώνει δράσεις ή παρεμβάσεις. Οι δεσμεύσεις όπως αυτές εκφράστηκαν στη σύσκεψη που έγινε στον Δήμο είναι να γίνει η σύσταση της επιτροπής υγείας όπως και ένα έκτακτο δημοτικό συμβούλιο. Ελπίζουμε να γίνουν γρήγορα πράξη ώστε να οργανωθούμε καλύτερα.

Ακολουθεί συνέντευξη κ. Χατζάκη: