Στα 10 ευρώ το τεστ για τους ανεμβολίαστους – «Προσιτή τιμή» κρίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

10:08 π.μ. - Τρίτη, 24 Αυγούστου 2021
10:08 π.μ. - Τρί, 24/08/2021
Image: Στα 10 ευρώ το τεστ για τους ανεμβολίαστους – «Προσιτή τιμή» κρίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Αναφορικά με τα τεστ που υποβάλλονται όσοι δεν εμβολιάζονται, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι το rapid τεστ θα μπει σε μια «προσιτή» τιμή, της «τάξης των 10 ευρώ», σχολιάζοντας πως «οι επιλογές του καθενός έχουν ένα κόστος»

Ο ίδιος διαμήνυσε πως θα υπάρχουν μεγαλύτεροι βαθμοί ελευθερίας για όσους έχουν εμβολιαστεί, αναφερόμενος ιδιαίτερα στους κλειστούς χώρους.

«Υπάρχει ένας κόσμος που επιμένει και δεν εμβολιάζεται» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, διαμηνύοντας ότι «δεν μπορούμε να εξαντλούμαστε σε αέναο διάλογο», ενώ αναφορικά με τα τεστ που υποβάλλονται όσοι δεν εμβολιάζονται, σημείωσε ότι το rapid τεστ θα μπει σε μια «προσιτή» τιμή, της «τάξης των 10 ευρώ». «Οι επιλογές του καθενός έχουν ένα κόστος», πρόσθεσε, μιλώντας στο Mega.

«Τα επιχειρήματά τους δεν γίνονται αποδεκτά από τους επιστήμονες και την κυβέρνηση η οποία δεδομένου ότι η στάση αυτή αποτελεί κίνδυνο για τους ίδιους και το σύνολο της κοινωνικής ζωής, δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια» σημείωσε και επεσήμανε πως θα υπάρχουν μεγαλύτεροι βαθμοί ελευθερίας για όσους έχουν εμβολιαστεί. «Για παράδειγμα σε έναν κλειστό χώρο εστίασης εκεί, δηλαδή, που η μάσκα δεν μπορεί να σε προστατέψει, εκεί θα μπορούν να πηγαίνουν μόνο όσοι έχουν εμβολιαστεί ή με πιστοποιητικό νόσησης» είπε χαρακτηριστικά.

O Γιάννης Οικονόμου ρωτήθηκε τι θα γίνει με τις αναστολές συμβάσεων σε υγειονομικούς που είναι ανεμβολίαστοι αφού για παράδειγμα στο ΕΚΑΒ 1245 από τους 4.000 είναι ανεμβολίαστοι, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» και απάντησε ότι «στα νοσοκομεία τα στοιχεία που έχουμε είναι ότι η μεγάλη πλειοψηφία έχει εμβολιαστεί, αλλά υπάρχει ένα κομμάτι στον υγειονομικό κλάδο που αρνείται να εμβολιαστεί. Είναι ένα ζήτημα που το αντιμετωπίζουμε. Απασχολεί και τους ιατρικούς συλλόγους στο πλαίσιο της δεοντολογίας».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο της επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού είπε ότι ναι μεν είναι «στο τραπέζι» αλλά εντούτοις «κανείς δεν είναι ώριμος να πει ποιος κλάδος θα είναι ο επόμενος». «Όχι, σήμερα δεν θα ακούσουμε για επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών». Τέλος, κατέληξε στο ότι «δεν θα σταματήσουμε να παρακινούμε τους ανθρώπους να πάνε να εμβολιαστούν».

thepressproject.gr