Στα εγκαίνια της εταιρίας ECO HELLAS - Βιοαέριο Ιεράπετρας ο Δήμαρχος

8:35 μ.μ. - Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024
08:05 μ.μ. - Δευ, 20/35/2024
Image:  Στα εγκαίνια της εταιρίας  ECO HELLAS - Βιοαέριο Ιεράπετρας ο Δήμαρχος

Αναλυτικά το δελτίο τύπου:

Στην παρουσίαση  της εταιρίας  ECO HELLAS - Βιοαέριο Ιεράπετρας και Βιοαέριο Σητείας και εν συνεχεία στον αγιασμό στον χώρο όπου πρόκειται να κατασκευαστεί η Μονάδα στην Ιεράπετρα, παρευρέθηκε σήμερα ο Δήμαρχος  Εμμανουήλ Φραγκούλης συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου Ν. Τζουμάκα, τους αντιδημάρχους Α. Σκουλούδη, Γ. Κουγιουμουτζάκη, Εμμ. Τζώρτζη, Φ. Περακάκη, Ν. Παπαδάκη  και τους Δημοτικούς Συμβούλους Μ. Μπαχλιτζανάκη πρόεδρο Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου,  Μ. Αχλάτη εντεταλμένη σύμβουλο αθλητισμού  και Α. Αϊβαλιώτη εντεταλμένη σύμβουλο πολιτισμού και πρόεδρο της δημοτικής σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και την Γενική Γραμματέα του Δήμου Μ. Φραντζεσκάκη. 

hxonews

Ο Δήμαρχος χαιρετίζοντας την εκδήλωση ευχήθηκε κάθε επιτυχία στην εταιρία και επεσήμανε ότι, «με τη δραστηριότητα της έρχεται να δώσει λύση  σε ένα σοβαρό και χρόνιο πρόβλημα που απασχολεί την αγροτική Ιεράπετρα, αυτό της διαχείρισης φυτικών υπολειμμάτων των θερμοκηπιακών καλλιεργειών.

hxonews

Επιπλέον τα αγροτικά προϊόντα θα αποκτήσουν προστιθέμενη αξία καθώς οι παραγωγοί  θα λαμβάνουν πιστοποιητικό αειφόρου καλλιέργειας. Παράλληλα η δυνατότητα διαχείρισης υποπροϊόντων ελαιοτριβείων μέσω της Μονάδας, αναμένεται να δώσει λύσεις σε προβλήματα που δημιουργούνται από τη λειτουργία του πυρηνελαιουργείου που δραστηριοποιείται στην περιοχή μας. Ως Δημοτική Αρχή στηρίζουμε τις επενδύσεις που λειτουργούν με όρους και προϋποθέσεις που στόχο έχουν την προστασία του περιβάλλοντος», τόνισε ο Δήμαρχος.