Στα λευκά Ανατολή και Καλαμαύκα – Ανοιχτοί οι δρόμοι – Προσοχή στις μετακινήσεις

12:30 μ.μ. - Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2021
12:02 μ.μ. - Τετ, 17/30/2021
Image: Στα λευκά Ανατολή και Καλαμαύκα – Ανοιχτοί οι δρόμοι – Προσοχή στις μετακινήσεις

Οι πρόεδροι Β. Ζαχαρόπουλος και Κ. Κρασσάς στον Ηχώ 99,8

Με μεγάλη προσοχή θα πρέπει να γίνονται οι μετακινήσεις προς τα ορεινά του δήμου Ιεράπετρας αφού το χιόνι που έπεσε αυτές τις μέρες μετατρέπεται σε πάγο σε αρκετά σημεία και η ολισθηρότητα είναι μεγάλη. Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ανατολή κ. Βασίλης Ζαχαρόπουλος είπε στον Ηχώ 99,8 ότι οι δρόμοι προς το χωριό έχουν ανοίξει ή θα ανοιχτούν ωστόσο μέσα στο χωριό οι δρόμοι και τα σοκάκια είναι γεμάτα χιόνι. Είναι σε επικοινωνία και επαφή ι με τους κατοίκους σε περίπτωση που κάποιος χρειαστεί οτιδήποτε. Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση υπάρχουν, με την τάση του ρεύματος να πέφτει συνεχώς, ευτυχώς όμως δεν σημειώθηκαν πολύωρες διακοπές. Βλάβη έχει προκύψει στην περιοχή Κοπάνες όπου παρεμβαίνει συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ.

-

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Καλαμαύκας κ. Κ. Κρασσάς ανέφερε ότι συνεργεία του δήμου και της αντιπεριφέρειας από νωρίς το πρωί ξεκίνησαν για τη διάνοιξη των δρόμων κάτι που κατέστη εφικτό λίγες ώρες αργότερα οπότε πλέον οι δρόμοι είναι ανοιχτοί ακόμα και μέσα στο χωριό. Επίσης βοηθήθηκαν κάτοικοι που έπρεπε να μετακινηθούν για λόγους υγείας. Περιορισμένα προβλήματα είχαν και με την ηλεκτροδότηση. Επικοινωνία υπάρχει και με τους κτηνοτρόφους τους οποίους βοήθησαν όπου χρειάστηκε για να προσεγγίσουν τα ποιμνιοστάσιά τους.

-

Και οι δυο πρόεδροι μετέφεραν τις όμορφες εικόνες από τα χωριά τους συνέστησαν ωστόσο προσοχή στους οδηγούς ή τους πολίτες που θέλουν να μετακινηθούν προς και από τα χωριά.