Στα πολιτικά όργανα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας ο Αργυρής Πανταζής

7:38 π.μ. - Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020
07:10 π.μ. - Πέμ, 15/38/2020
Image: Στα πολιτικά όργανα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας ο Αργυρής Πανταζής

Ορισμός του Δημοτικού Συμβούλου και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Μαζί αλλάζουμε την Ιεράπετρα" στην Επιτροπή Ανάπτυξης του Πρωτογενή τομέα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας

Με την παρούσα θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τον πρόσφατο ορισμό του Δημοτικού Συμβούλου και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ στην Επιτροπή Ανάπτυξης του Πρωτογενή τομέα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Ο ορισμός την μελών των επιτροπών και η σύσταση τους συνδέεται με την υπ αριθμ. απόφαση 42/2020 του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ (πλαίσιο συγκρότησης επιτροπών) και την υπ αριθμ απόφαση 104/6.2.2020 (κανονισμός λειτουργίας των επιτροπών). Πρόκειται για ένα κορυφαίο θεσμικό όργανο που συνεπικουρεί, συνδράμει, εισηγείται για το έργο και τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Η νεοσύστατη Επιτροπή Ανάπτυξης του πρωτογενή τομέα της ΚΕΔΕ αποτελείται από 35 μέλη, 8 Δήμαρχους και 27 αιρετούς, μέλη Δημοτικών Συμβουλίων με αναγνωρισμένη εμπειρία στον χώρο του πρωτογενή τομέα και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Προέδρος της Επιτροπής είναι ο κ. Τζιαχρίστας Δημήτρης, πρώην Δήμαρχος Δομοκού και Αντιπρόεδρος ο κ. Τσιάκος Βασίλης Δήμαρχος Καρδίτσας. Έργο και αρμοδιότητες της επιτροπής είναι η επεξεργασία θεμάτων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), η διαμόρφωση προτάσεων, η διαμόρφωση σχεδίων γνωμοδοτήσεων, δημιουργίας ή αλλαγής νομοθετημάτων που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τον πρωτογενή τομέα. Αντιμετωπίζει τα τρέχοντα θέματα τα οποία αφορούν τομείς και δράσεις της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας. Κάθε επιτροπή οφείλει να υποβάλλει ανά εξάμηνο στην Διεύθυνση Σχεδιασμού και επεξεργασίας πολιτικών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Προγραμματισμό και Απολογισμό των δράσεων της. Το έργο της επιτροπής στηρίζεται επιστημονικά και διοικητικά από υπηρεσιακούς παράγοντες, εμπειρογνώμονες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σε περιπτώσεις θεμάτων που χρήζουν περαιτέρω εξειδίκευσης, με απόφαση του Γενικού Διευθυντή ορίζονται εξειδικευμένοι επιστήμονες. Ο πρόεδρος ορίζει τους εισηγητές, μέλη της επιτροπής για την επεξεργασία θεματικών αντικειμένων της επιτροπής. Η επιτροπή συνεδριάζει μια φορά το δίμηνο ενώ έχει την δυνατότητα εκτάκτων συνεδριάσεων όταν προκύπτει κατεπείγων θέμα. Μια από τις ετήσιες συνεδριάσεις της μπορεί να γίνεται εκτός της έδρας της ΚΕΔΕ (Ακαδημίας 8 Αθήνα ) και δύναται να συνεδριάσει με επιλογή των μελών και απόφαση του προέδρου σε Δήμο της επικράτειας. Μετά τα παραπάνω εμείς, τα μέλη της Δημοτικής παράταξης ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ θεωρούμε μεγάλη τιμή για τον τόπο μας, τον Δήμο μας, την Ιεράπετρα, την συμμετοχή του συναδέλφου μας στα θεσμοθετημένα πολιτικά όργανα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας μιας και για πρώτη φορά συμμετέχει σε επιτροπή της ΚΕΔΕ δημοτικός σύμβουλος της Ιεράπετρας. Μία συμμετοχή, αποτέλεσμα των προσπαθειών του, των γνώσεων και της πολυετούς εμπειρίας του σε θέματα πρωτογενή τομέα και θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε καλή επιτυχία στον συνάδελφο μας για τα νέα του καθήκοντα, να είναι υγιής και καλά αποτελέσματα στο έργο του.

Τέλος ευχαριστούμε τον Προέδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Παπαστεργίου, τον πρόεδρο της Επιτροπής Ανάπτυξης του πρωτογενή τομέα της ΚΕΔΕ κ.Τσιαχρίστα και τον Προέδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης κ. Κουράκη για την αγαστή συνεργασία, για την επιλογή και τον ορισμό του συναδέλφου μας στα θεσμοθετημένα όργανα της ΚΕΔΕ.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι:

Μεραμβελιωτάκης Νίκος

Σαρρής Παναγιώτης

Χατζάκης Σταύρος