Στα «σκαριά» οι μελέτες για τον δρόμο – σύνδεση ΒΟΑΚ - ΝΟΑΚ

9:42 π.μ. - Τρίτη, 29 Μαΐου 2018
09:05 π.μ. - Τρί, 29/42/2018
Image: Στα «σκαριά» οι μελέτες για τον δρόμο – σύνδεση ΒΟΑΚ - ΝΟΑΚ

Στην τελική ευθεία προς υλοποίηση βαίνει το τμήμα Αρμένοι - Παλέ του ΝΟΑΚ στο Ρέθυμνο

Στην τελική ευθεία προς υλοποίηση βαίνει το τμήμα Αρμένοι - Παλέ του ΝΟΑΚ στο Ρέθυμνο, με την έκδοση της διακήρυξης του έργου. Πρόκειται για τον πιο σημαντικό δρόμο σύνδεσης βορρά-νότου στο Ρέθυμνο που θα ενισχύσει την τουριστική και βιοτεχνική ανάπτυξη της ενδοχώρας και του νότου της Κρήτης.
 
 
Δημοσιοποιήθηκε η διακήρυξη του έργου οδοποιίας Αρμένοι - Παλέ που αποτελεί τμήμα του ΝΟΑΚ στο Ρέθυμνο με προϋπολογισμό 14,8 εκ. ευρώ. Πρόκειται για ένα σύγχρονο αυτοκινητόδρομο με νέα χάραξη που θα δώσει νέα αναπτυξιακή ώθηση στην ενδοχώρα και τον νότο της Κρήτης.

 
Την ίδια ώρα, έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες και για το υπόλοιπο του Αγιοβασιλειώτικου δρόμου μέχρι την τουριστική Αγία Γαλήνη στο νότιο Ρέθυμνο. Με την ολοκλήρωση του ΝΟΑΚ δε θα τονωθεί μοναχά ο τουρισμός στις λιγότερο ανεπτυγμένες περιοχές, αλλά και η βιοτεχνική παραγωγή και οι μεταφορές.
 
Αξίζει να σημειωθεί, ότι έχουν τηρηθεί όλες οι απαιτούμενες περιβαλλοντικές προδιαγραφές τόσο σε περιφερειακό, όσο και σε εθνικό επίπεδο από περιφέρεια Κρήτης και υπουργείο περιβάλλοντος, αντίστοιχα.
 
 
 
neakriti.gr