Στα ύψη οι τιμές στα θερμοκηπιακά προϊόντα λόγω χιονιά

2:37 μ.μ. - Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016
02:12 μ.μ. - Πέμ, 29/37/2016
Image: Στα ύψη οι τιμές στα θερμοκηπιακά προϊόντα λόγω χιονιά

Στο Τυμπάκι

Οι άσχημες καιρικές συνθήκες των εορτών ανέβασαν τις τιμές των προιόντων κατακόρυφα. ‘Ετσι η ντομάτα πωλείται σήμερα προς 0.90 λεπτά το κιλό, το μεγάλο αγγούρι 1,30, το αγγουράκι 2,5 ευρώ το κιλό και οι πιπεριές από 1,50 μέχρι 1,60 ευρώ το κιλό.
 
«Δυστυχώς ο καιρός προκάλεσε αύξηση στις τιμές των αγροτικών  προϊόντων ενώ εκφράζονται φόβοι για καταστροφή της παραγωγής  από το κρύο και τις χαμηλές θερμοκρασίες» αναφέρει στο ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΗ και στο ekriti.gr o πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Τυμπακίου, Γιώργος Ντισπυράκης.
 
"Σε περίπτωση που τα χιόνια και το κρύο παραμείνουν για μέρες, τα πιο ευαίσθητα οπωροκηπευτικά θα καούν όπως η ντομάτα. Και δεν είναι μόνο αυτό, αν κάποιος παραγωγός θέλει να θερμάνει το θερμοκήπιο του τεχνικά, δυστυχώς το πετρέλαιο είναι πολύ ακριβό και δεν θα έχει αυτή την δυνατότητα.
 
Μάλιστα ο κ. Ντισπυράκης έκανε λόγο για ολική καταστροφή της παραγωγής στην περιοχή Αναδασμός, μερικά χιλιόμετρα έξω από το Τυμπάκι, λόγω της πολύ χαμηλής θερμοκρασίας που έπεσε το βράδυ κάτω από το μηδέν!!!
 
Δεν γωρίζουμε ακριβώς το μέγεθος της καταστροφής οικονομικά ακόμη, σύντομα θα έχουμε πιο συνολική εικόνα. Είναι δύσκολο να πάμε λόγω καιρού στη περιοχή", ολοκληρώνει ο πρόεδρος.
 
Μάρα Μπέκα
ekriti.gr