Στα χέρια της αστυνομίας η σπείρα με τις τηλεφωνικές απάτες σε βάρος γονέων στην Κρήτη

9:45 π.μ. - Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2016
09:08 π.μ. - Πέμ, 25/45/2016
Image: Στα χέρια της αστυνομίας η σπείρα με τις τηλεφωνικές απάτες σε βάρος γονέων στην Κρήτη

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται πλέον μέλος της σπείρας που εξαπατούσε γονείς, παρουσιάζοντας τα παιδιά τους ως θύματα ή δράστες διαφόρων υποθέσεων

Στόχευε στο να τους παίρνει χρήματα! Αναζητούνται επίσης 2 άλλα άτομα.
Η εξάρθρωση της σπείρας έγινε σε χρόνο ρεκόρ και μόλις λίγες μέρες μετά τα συνεχή κρούσματα που υπήρχαν ειδικά στην περιοχή του Ηρακλείου. Ήδη έχει συλληφθεί μια 50χρονη από τη Βουλγαρία και αναζητούνται δυο ακόμα άτομα, για συγκεκριμένες καταγγελίες που είχαν γίνει.
Η σύλληψη έγινε στα Χανιά αφού στήθηκε παγίδα στην 50χρονη και υποτίθεται ότι γονιός πήγε στο ραντεβού για να δώσει τα χρήματα.
Διαβάστε την ανακοίνωση της αστυνομίας
 
Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας εξαπατούσαν κυρίως ηλικιωμένους, σε Χανιά και Ηράκλειο
Εξιχνιάσθηκαν, δύο (2) περιπτώσεις απάτης και  οχτώ (8) περιπτώσεις απόπειρας απάτης
Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, μία 50χρονη υπήκοος Βουλγαρίας, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε σχετική δικογραφία, η οποία περιλαμβάνει και δύο ακόμη άτομα
Στην κατοχή της βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ και πλήθος κοσμημάτων
Παρουσίαζαν ψευδή γεγονότα ως αληθινά με σκοπό να αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά
Εξαρθρώθηκε, χθες (24.08.2016) από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων, εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας εξαπατούσαν κυρίως ηλικιωμένα άτομα μέσω τηλεφωνικών επικοινωνιών, παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά με σκοπό να τους αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά και κοσμήματα.
Εξιχνιάσθηκαν, ύστερα από την μεθοδική έρευνα της ανωτέρω Υπηρεσίας σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, δύο (2) υποθέσεις απάτης και οχτώ (8) περιπτώσεις απόπειρας απάτης σε Χανιά και Ηράκλειο.
Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθη, χθες (24.08.2015), 50χρονη αλλοδαπή υπήκοος Βουλγαρίας ως μέλος της εγκληματικής ομάδας και αναζητούνται ακόμη δύο άτομα.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι ανωτέρω δράστες ενεργώντας με συγκεκριμένο τρόπο προσέγγισης και μεθοδολογία δράσης, εξαπατούσαν ηλικιωμένους με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος.
 
Αναφορικά με τη μεθοδολογία δράσης, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, επικοινωνούσαν τηλεφωνικά, με ηλικιωμένα κυρίως άτομα, σε διάφορες περιοχές των Χανίων και του Ηρακλείου και είτε η 50χρονη είτε τα άλλα δύο άτομα τα οποία αναζητούνται, παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά, προσποιούμενοι οικείο συγγενικό πρόσωπο των παθόντων (γιος ή κόρη) το οποίο υποτιθέμενα βρισκόταν σε δεινή θέση εξαιτίας σύλληψης του από την αστυνομία συνεπεία τροχαίου ατυχήματος που είχε προκαλέσει, δημιουργούσε έντονη συναισθηματική φόρτιση στα θύματα και στην συνέχεια έτερος άγνωστος δράστης, προσποιούμενος αστυνομικό, απαιτούσε μεγάλα χρηματικά ποσά ή χρυσαφικά-κοσμήματα από τους παθόντες, προκειμένου να αποφευχθούν οι άμεσες νομικές συνέπειες και η φυλάκιση του οικείου προσώπου.
Στη συνέχεια η 50χρονη μετέβαινε σε προκαθορισμένο σημείο προκειμένου να παραλάβει το συμφωνηθέν χρηματικό ποσό ή τα κοσμήματα από τους παθόντες.
Τα μέλη της ομάδας επικοινώνησαν, συνολικά με δέκα (10) ηλικιωμένα άτομα και κατάφεραν να αποσπάσουν το συνολικό χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ και κοσμήματα συνολικής αξίας 10.000 ευρώ, από δύο ημεδαπές, ηλικίας 82 και 67 ετών σε Χανιά και Ηράκλειο αντίστοιχα.
Στο πλαίσιο αυτό, χθες (24.08.2016) το πρωί οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθη η 50χρονη αλλοδαπή κατά το χρόνο που παραλάμβανε χρήματα από  50χρονη ημεδαπή με τη οποία είχαν προβεί νωρίτερα σε τηλεφωνική επικοινωνία. Στην κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ το οποίο αποδόθηκε στην παθούσα και πλήθος κοσμημάτων, ενώ τα χρηματικά ποσά που επιχείρησαν να αποσπάσουν τα μέλη της συγκεκριμένης ομάδας ανέρχονται στο ύψος των 300.000 ευρώ.
Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων για να διακριβωθεί πλήρως το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας, ενώ η συλληφθείσα με την σε βάρος της σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.