Σταματάει την απεργία πείνας ο Δημήτρης Κουφοντίνας

10:33 π.μ. - Κυριακή, 14 Μαρτίου 2021
10:03 π.μ. - Κυρ, 14/33/2021
Image: Σταματάει την απεργία πείνας ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Τι δήλωσε η δικηγόρος του

Από την αρχή της απεργίας πείνας, που ξεκίνησε πριν από 65 μέρες, ο Δημήτρης Κουφοντίνας για πρώτη φορά σήμερα, από το νοσοκομείο της Λαμίας όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, απευθύνεται σε όλους όσους αλληλέγγυους έχουν γεμίσει τους δρόμους της χώρας ζητώντας να εφαρμοστούν οι νόμοι του «Κράτους Δικαίου» , αντιστεκόμενοι παράλληλα στην καταστολή. Mε αυτή τη δήλωση, σταματάει και την απεργία πείνας.

Από την αρχή της απεργίας πείνας, που ξεκίνησε πριν από 65 μέρες, ο Δημήτρης Κουφοντίνας για πρώτη φορά σήμερα, από το νοσοκομείο της Λαμίας όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, απευθύνεται σε όλους όσους αλληλέγγυους έχουν γεμίσει τους δρόμους της χώρας ζητώντας να εφαρμοστούν οι νόμοι του «Κράτους Δικαίου» , αντιστεκόμενοι παράλληλα στην καταστολή, και δηλώνει ότι διακόπτει την απεργία πείνας και επιλέγει τον αγώνα και τη ζωή.

Δημοσιεύουμε ολόκληρο το κείμενο της δήλωσης του Δημήτρη Κουφοντίνα χωρίς σχόλια:

«ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

Η Αλληλεγγύη είναι η ζωτική συνθήκη που μας ενώνει στους αγώνες.

Ευχαριστώ τους φίλους και συντρόφους που στάθηκαν αλληλέγγυοι . Ευχαριστώ όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους για την συμπαράστασή τους, που δεν ήταν συμπαράσταση σε ένα πρόσωπο, αλλά σε μια στιγμή αγώνα, απέναντι σε μια απάνθρωπη εξουσία .

Αλληλεγγύη και συμπαράσταση που δείξανε ότι υπάρχουν ζωντανές κοινωνικές δυνάμεις που αντιστέκονται στην αυθαιρεσία, τη βία και τον αυταρχισμό. Κι αυτό αποτελεί μια νέα ελπίδα.

Η οικογένεια που κυβερνά απόδειξε πόσο αδίστακτη είναι στον εξευτελισμό των νόμων και του Συντάγματος, στην διαχείριση της δικαιοσύνης. Τους τα χαρίζω.

Τους κρίνει ο κόσμος που κατεβαίνει στους δρόμους. Αυτό που γίνεται εκεί έξω είναι πολύ πιο σημαντικό από αυτό για το οποίο ξεκίνησε.

Μπροστά στη δύναμη αυτών των αγώνων, δηλώνω απ’ τη μεριά μου ότι με την καρδιά και το μυαλό είμαι κι εγώ εκεί, ανάμεσά σας.

14 Μαρτίου 2021»

( Η παραπάνω δήλωση δόθηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία, σήμερα, από τον Δημήτρη Κουφοντίνα, από την Μονάδα εντατικής θεραπείας του Νοσοκομείου Λαμίας, όπου νοσηλεύεται κρατούμενος.)

14/3/2021

Η Συνήγορος

Ιωάννα Κούρτοβικ»

The Rpess project