Στάση εργασίας δασκάλων και νηπιαγωγών της Ιεράπετρας την Παρασκευή

11:47 π.μ. - Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018
11:03 π.μ. - Τετ, 14/47/2018
Image: Στάση εργασίας δασκάλων και νηπιαγωγών της Ιεράπετρας την Παρασκευή

Κάλεσμα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Μαρία Λιουδάκη

Το αίτημα για Μόνιμους Διορισμούς στη Δημόσια Εκπαίδευση είναι κυρίαρχο στα διεκδικητικά πλαίσια και στις κινητοποιήσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων και της Δ.Ο.Ε.

Το συνδικαλιστικό και εκπαιδευτικό κίνημα σήμερα  οφείλει να παλέψει και να απαιτήσει μέσα από αγωνιστικές κινητοποιήσεις Μόνιμους Διορισμούς σε όλα τα πραγματικά κενά καθώς επίσης και στην ανάδειξη κρίσιμων ζητημάτων, που αποτελούν συνάμα αιτήματα του Κλάδου.
 
Το ΔΣ της Δ.Ο.Ε. για την κλιμάκωση του αγώνα για μόνιμους διορισμούς προκήρυξε 3ωρη στάση εργασίας για τις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού προγράμματος και τις τρεις πρώτες ώρες του απογευματινού προγράμματος, ζητώντας από τους τοπικούς Συλλόγους να προκηρύξουν επιπλέον τρίωρες στάσεις εργασίας για να μπορέσουν οι
συνάδελφοι να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια.
 
Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ιεράπετρας «Μαρία Λιουδάκη» κηρύσσει επιπλέον στάσεις εργασίας για τις τρεις πρώτες ώρες του πρωινού προγράμματος, και τις τρεις τελευταίες ώρες του απογευματινού προγράμματος έτσι ώστε και η Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018 να γίνει ημέρα απεργιακής κινητοποίησης με ζήτημα αιχμής τους Μόνιμους Διορισμούς στη Δημόσια Εκπαίδευση μαζί με τα υπόλοιπα αιτήματα του Κλάδου.
 
Αγωνιζόμαστε όλοι μαζί για αληθινή στήριξη της δημόσιας εκπαίδευσης ενάντια στις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές που τη συρρικνώνουν και περικόπτουν τις θέσεις εργασίας.
 
Παλεύουμε για:
– μόνιμους, μαζικούς διορισμούς για την κάλυψη όλων των αναγκών της δημόσιας
εκπαίδευσης,
– 14χρονο δημόσιο δωρεάν σχολείο με 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και
εκπαίδευση άμεσα σε όλη τη χώρα,
– στήριξη της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης,
– εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών και μονίμων,
– μείωση της αναλογίας εκπαιδευτικών – μαθητών σε 1:15 για το νηπιαγωγείο και 1:20 για το δημοτικό σχολείο,
– αύξηση δαπανών για την παιδεία,
– υπεράσπιση των μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.
 
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν δυναμικά και μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνεται στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018 στις 11:30 το μεσημέρι και στην παράσταση διαμαρτυρίας στην  Περιφερειακή Διεύθυνση Π. & Δ. Εκπαίδευσης Κρήτης για να διεκδικήσουμε όλα τα δίκαια αιτήματα του κλάδου με κυρίαρχο αυτό των μόνιμων διορισμών.
 
Η μετακίνηση των συναδέλφων στο Ηράκλειο θα γίνει με ΙΧ αυτοκίνητα και ο Σύλλογος θα καλύψει το κόστος με την προσκόμιση των αποδείξεων της βενζίνης.
 
Για να πάμε όλοι μαζί στο Ηράκλειο ορίζεται σαν τόπος συνάντησης για την αναχώρηση το ανοιχτό Γυμναστήριο Ιεράπετρας στις 09:30 το πρωί της Παρασκευής 16 του Μάρτη 2018.