Στάση εργασίας εκπαιδευτικών τη Δευτέρα

5:01 μ.μ. - Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2018
05:11 μ.μ. - Πέμ, 01/01/2018
Image: Στάση εργασίας εκπαιδευτικών τη Δευτέρα

Διαμαρτύρονται για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου

 
Την κήρυξη στάσης εργασίας επιπλέον εκείνης που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ, για την ερχόμενη Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου -ημέρα ψήφισης στη Βουλή των προαπαιτουμένων για την 3η αξιολόγηση- αποφάσισαν τα συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών (ΔΟΕ και ΟΛΜΕ).
 
Όπως αναφέρουν, μεταξύ άλλων, «το πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται τη  Δευτέρα 15 Ιανουαρίου, περιλαμβάνει τα 70 προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης. Μέσα από τις εκατοντάδες σελίδες του πολυνομοσχεδίου, ανάμεσα σε άλλα περιορίζεται  δραστικά το δικαίωμα στην απεργία θεσμοθετούνται πλειστηριασμοί για χρέη προς το Δημόσιο από 500 ευρώ και πάνωεπανεξετάζονται τα ανθυγιεινά επαγγέλματα στο Δημόσιο με στόχο τον περιορισμό των δικαιούχων κατά 70.000.
Ειδικά για το χώρο της εκπαίδευσης καθιερώνεται το υποχρεωτικό 30ωρο στην εκπαίδευση και  δρομολογείται σειρά συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων.στο πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνονται διατάξεις, με τις οποίες «καθιερώνεται το υποχρεωτικό 30ωρο στην εκπαίδευση και δρομολογείται σειρά συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων».
 
Τόσο η ΔΟΕ όσο και η ΟΛΜΕ καλούν τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στη στάση εργασίας, αλλά και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ, την ίδια ημέρα, στις 12:30 και στην πορεία προς τη Βουλή.
 
 
 
Πηγή: ΑΜΠΕ