Στέφανος Κασσελάκης -Ιεράπετρα / Αυτοψία στις καμένες εκτάσεις -Επίσκεψη στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας

3:27 μ.μ. - Κυριακή, 7 Απριλίου 2024
03:04 μ.μ. - Κυρ, 07/27/2024
Image:  Στέφανος Κασσελάκης -Ιεράπετρα  / Αυτοψία στις καμένες εκτάσεις -Επίσκεψη στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας

Αντί να μπορέσουμε να κρατάμε τους γιατρούς μας στην Ελλάδα, τους εκπαιδεύουμε και φεύγουνε

Στις καμένες περιοχές περιόδευσε σήμερα Κυριακή 7-4 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανος Κασελάκης αλλάζοντας  το πρόγραμμα του και δίνοντας βαρύτητα στο θέμα πολιτική προστασία.

hxonews

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκε από τον Αντιπεριφεριάρχη Λασιθίου κ Ανδρουλάκη τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ Ν Παπαδάκη για το μέγεθος της καταστροφής και την επόμενη μέρα, την καταγραφή των ζημιών και τις αποζημιώσεις των πληγέντων από την καταστροφική πυρκαγιά.

hxonews

«Ήθελα να βρεθώ κοντά στους ανθρώπους -πυροσβέστες και εθελοντές- που έδωσαν μία από τις πρώτες φετινές μάχες με τις φλόγες. Να τους σφίξω το χέρι, να τους συγχαρώ ως πολίτης πάνω απ’ όλα για τα ξενύχτια και την υπερπροσπάθειά τους» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

«Ο άνεμος βοήθησε στο Λασίθι. Δε βοηθάει πάντα - το έχουμε ζήσει πολύ σκληρά τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας.

Η αποτελεσματική πολιτική προστασία που ζητάμε αποτελεί πλέον εθνική ανάγκη, όταν οι πυρκαγιές ξεκινούν πια από τον Απρίλιο, ύστερα από έναν άνυδρο χειμώνα λόγω της κλιματικής κρίσης.

Σχέδιο, πόροι, συντονισμός, υποδομές είναι η μόνη απάντηση».

Στην συνέχεια ο κ Κασελάκης επισκέφτηκε το Νοσοκομείο Ιεράπετρας όπου ενημερώθηκε για τα προβλήματα του ιδρύματος. «είναι απαράδεκτο, αλλά είναι μία στρατηγική της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει τη δημόσια υγεία» αναφερόμενος και στα απογευματινά χειρουργεία.

hxonews

«Αντί να μπορέσουμε να κρατάμε τους γιατρούς μας στην Ελλάδα, τους εκπαιδεύουμε και φεύγουνε» είπε ο κ. Κασσελάκης ενώ μίλησε για την υποστελέχωση και το 40% των δαπανών για την υγεία» που πληρώνουν οι πολίτες από την τσέπη τους».

hxonews