Στη φυλακή ο Δημήτρης Λιγνάδης - Νέα προσφυγή προανήγγειλε ο Κούγιας

7:36 π.μ. - Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021
07:02 π.μ. - Παρ, 26/36/2021
Image: Στη φυλακή ο Δημήτρης Λιγνάδης - Νέα προσφυγή προανήγγειλε ο Κούγιας

Στη φυλακή οδηγείται ο Δημήτρης Λιγνάδης που κρίθηκε προφυλακιστέος, για λόγους πρόληψης τέλεσης νέων αδικημάτων εκ μέρους του, μετά την απολογία του για το κακούργημα του βιασμού κατά συρροή, και την κατάθεση των μαρτύρων υπεράσπισής του

Οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν εισαγγελέα και ανακρίτρια οι οποίοι αποφάσισαν ομόφωνα να του δείξουν τον δρόμο προς τη φυλακή, λίγο μετά τις 02:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Ο συνήγορος του Δ. Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας προανήγγειλε προσφυγή κατά της προσωρινής κράτησης, καθώς -όπως υποστηρίζει- δεν υπάρχουν στοιχεία. Σημείωσε επίσης πως αν ήταν άλλος ο κατηγορούμενος, θα αφηνόταν ελεύθερος.

«Ήταν μία πολύ δύσκολη διαδικασία. Θα προσφύγουμε κατά της διάταξης της ανακρίτριας για την προσωρινή κράτηση. Είναι μία δικογραφία χωρίς στοιχεία, μία δικογραφία που αν δεν ήταν (ο) Λιγνάδης θα ήταν με συνοπτικές διαδικασίες ελεύθερος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μετά την απολογία του Δ. Λιγνάδη που ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 20:00 το βράδυ της Πέμπτης, ακολούθησε η εξέταση των μαρτύρων που έχει προτείνει ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου Αλέξης Κουγιας. Στην Ευελπίδων βρέθηκαν για να καταθέσουν η πρώην υπουργός Παιδείας, Ελένη Κούρκουλα, ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού Action 24, Διονύσης Παναγιωτάκης και ο αδελφός του κατηγορουμένου, Γιάννης Λιγνάδης.

Δυο από τους μάρτυρες (Ιωάννης Παναγόπουλος και Αγησίλαος Μικελάτος) που δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης, με ανακοίνωσή τους στα ΜΜΕ «άδειασαν» τον σκηνοθέτη λέγοντας πως ουδέποτε ρωτήθηκαν αν θέλουν να καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης του και πως δεν γνωρίζουν τίποτα για την ουσία της υπόθεσης.

Επισημαίνεται ότι η απόπειρα του να κριθεί άκυρη η προδικασία που οδήγησε στην άσκηση της ποινικής δίωξης σε βάρος του, έπεσε στο κενό, καθώς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο απέρριψε την ένσταση ακυρότητας κατά της προδικασίας που είχε υποβάλλει μέσω του συνηγόρου του.

documentonews.gr