Στη Μονάδα Διαχείρισης και Κομποστοποίησης Βιοαποβλήτων ο Δήμαρχος Ιεράπετρας

6:14 μ.μ. - Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021
06:10 μ.μ. - Πέμ, 21/14/2021
Image: Στη Μονάδα Διαχείρισης και Κομποστοποίησης Βιοαποβλήτων ο Δήμαρχος Ιεράπετρας

Ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής της μονάδας

Στη θέση Πλατιά όψη του Δήμου Ιεράπετρας, όπου ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής της Μονάδας Διαχείρισης και Κομποστοποίησης Βιοαποβλήτων, επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης με τους Αντιδημάρχους κ.κ. Γεώργιο Ασπραδάκη και Κωνσταντίνο Αστροπεκάκη, τη Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών, κα Φανή Γιαννάκη, την Επιβλέπουσα Μηχανικό του Έργου, κα Ελένη Κασσωτάκη παρουσία και του εργολάβου του έργου. Το έργο προϋπολογισμού άνω των 2.200.000 ευρώ στοχεύει στην επεξεργασία μη επικίνδυνων στερεών προδιαλεγμένων οργανικών αποβλήτων.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας: «Διεκδικήσαμε, πέτυχαμε τη χρηματοδοτική ένταξη στο Ε.Π. «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη», δημοπρατήσαμε και ξεκινάμε σήμερα την κατασκευή ενός από τα μεγαλύτερα περιβαλλοντικά και αναπτυξιακά έργα των τελευταίων δεκαετιών στον Δήμο της Ιεράπετρας.

Ως Δημοτική Αρχή πάγια θέση μας είναι να προχωράμε σε έργα και υποδομές με ισχυρό περιβαλλοντικό πρόσημο που προστατεύουν την υγεία και αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών. Τώρα πια, για πρώτη φορά, η Ιεράπετρα αποκτά ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης στερεών βιοαποβλήτων. Ένα καθοριστικό έργο υποδομής μπαίνει στη φάση της υλοποίησης. Στόχος μας είναι να ολοκληρώσουμε το έργο όσο το δυνατόν ταχύτερα, ενώ παράλληλα προχωράμε και στην προμήθεια του κατάλληλου εξοπλισμού, ώστε να γίνουμε ένας από τους καλύτερους Δήμους στη διαχείριση βιοαποβλήτων όχι μόνο στην Κρήτη αλλά και πανελλαδικά».