Στη Πυροσβεστική και στο Λιμεναρχείο Αγίου Νικολάου η υποψήφια του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Κ. Σπυριδάκη

12:21 μ.μ. - Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2023
12:06 μ.μ. - Πέμ, 08/21/2023
Image: Στη Πυροσβεστική και στο Λιμεναρχείο Αγίου Νικολάου η υποψήφια του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Κ. Σπυριδάκη

Δείτε τι συζητήθηκε

Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη της Βουλευτή του Νομού Λασιθίου με το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής κα. Κατερίνα Σπυριδάκη, στην Διεύθυνση Ασφάλειας και Τροχαίας καθώς και στο Λιμεναρχείο αλλά και την Πυροσβεστική υπηρεσία του Αγίου Νικολάου.

hxonews

Το αίτημα όλων των υπηρεσιών είναι η πρόσληψη προσωπικού σε υψηλόβαθμες αλλά και σε χαμηλόβαθμες θέσεις αφού η υποστελέχωση τους αναγκάζει σε εξαντλητικές υπερωρίες και ειδικότερα στην Πυροσβεστική υπηρεσία που λόγω των χαμηλών μισθών αναγκάζονται και στην εύρεση δεύτερης εργασίας, δυσκολεύοντας έτσι περισσότερο το έργο τους.

hxonews

Ένα άλλο ζήτημα που τους απασχολεί είναι οι υποδομές των κτηρίων - η μη συντήρηση αυτών, η έλλειψη των υπηρεσιακών οχημάτων αλλά και του εργασιακού τους εξοπλισμού που πολλές φορές αναγκάζονται να προμηθευτούν με δικά τους έξοδα.

hxonews

Τα ζητήματα που αιτούνται να λύσουν χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης από το κράτος, όπως στην περίπτωση των υποδομών του λιμανιού, δεν υπάρχει χώρος εκλιμενισμού αλλά και στα σκάφη καταδίωξης όπου δεν γίνεται συντήρηση στις μηχανές η αντικατάστασή τους σε ορισμένες περιπτώσεις και αποτελούν κίνδυνο για τους ίδιους, τους πολίτες και το θαλάσσιο περιβάλλον.

hxonews

Ενώ τέλος, στην περίπτωση της Διεύθυνσης Ασφάλειας του Αγίου Νικολάου αίτημα τους είναι ο επαναπροσδιορισμός του κρατικού προϋπολογισμού καθώς δεν είναι επαρκής για τις ανάγκες των οχημάτων αλλά και του ατομικού εξοπλισμού τους πχ. Βενζίνες, υποδήματα κτλ.