Στην Ιεράπετρα το ένα από τα 11 σκάφη του Λιμενικού με υγειονομικό εξοπλισμό

10:41 π.μ. - Τρίτη, 11 Ιουνίου 2024
10:06 π.μ. - Τρί, 11/41/2024
Image: Στην Ιεράπετρα το ένα από τα 11 σκάφη του Λιμενικού με υγειονομικό εξοπλισμό

Τι είπε στον Ηχώ 99,8 ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, Μανώλης Κουτουλάκης

Με αφορμή την υπογραφή από τον υπουργό Ναυτιλίας Χρήστο Στυλιανίδη και τον γενικό διευθυντή της Viking Norsafe Life-Saving Equipment Hellas Ιωάννη Γεωργιάδη της σύμβασης για την προμήθεια έντεκα σκαφών στο Λιμενικό Σώμα κατάλληλα διαμορφωμένων με υγειονομικό εξοπλισμό, ο κ. Μανώλης Κουτουλάκης, Γ.Γ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, μίλησε στον Ηχώ 99,8.

Είναι μία προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια στα πλαίσια ενός μεγάλου επιχειρησιακού προγράμματος, είπε ο κ. Κουτουλάκης. Πρόκειται για περιπολικό σκάφος μήκους άνω των 11μ το οποίο σχεδιάστηκε μαζί με γιατρούς του ΕΚΑΒ για να μπορεί να διαθέτει τον κατάλληλο υγειονομικό εξοπλισμό αλλά ταυτόχρονα είναι κυρίως ένα περιπολικό σκάφος ικανής επιχειρησιακής δυνατότητας. Στην περίπτωση που χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί για διακομιδές ασθενών, αυτό θα γίνει σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ το οποίο και θα ορίζει ποιος θα είναι ο συνοδός γιατρός ή διασώστης. Ο εξοπλισμός του είναι εφάμιλλος ή και ανώτερος ενός κέντρου υγείας σε νησί. Με αυτό τον τρόπο θωρακίζεται το αίσθημα ασφάλειας καθώς θα υπάρχει ένα μέσο κατάλληλο και παντός καιρού το οποίο θα βοηθάει το ιδιαίτερο έργο του λιμενικού σώματος αναβαθμίζοντας αρκετά την περιοχή της Ιεράπετρας.

Σύμφωνα με τον κ. Κουτουλάκη, το σκάφος θα είναι τοποθετημένο στην περιοχή όλο το χρόνο και με βάση την Ιεράπετρα θα μπορεί να καλύψει περιστατικά στο νότο της Κρήτης. Ο χρόνος παράδοσής του είναι γύρω στον ένα χρόνο και αναμένεται σταδιακή παράδοση των σκαφών. Δυστυχώς, δεν θα μπορέσουμε να το έχουμε για την φετινή καλοκαιρινή σεζόν αλλά το επόμενο καλοκαίρι αυτά τα σκάφη θα τοποθετηθούν σε αρκετές περιοχές.

Κλείνοντας, ο κ. Κουτουλάκης μας ενημέρωσε ότι μέσα στα επόμενα δύο χρόνια περιμένουμε άλλα 40 σκάφη του λιμενικού σώματος τα οποία είτε θα αντικαταστήσουν παλαιότερα σκάφη είτε θα προστεθούν στα υπάρχοντα ενισχύοντας το έργο του λιμενικού στην θωράκιση των θαλάσσιων συνόρων.