Στην κλινική κορωνοϊού του Νοσοκομείου Ιεράπετρας ένας 65χρονος από το Κάτω Χωριό

9:17 π.μ. - Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2020
09:11 π.μ. - Δευ, 02/17/2020
Image: Στην κλινική κορωνοϊού του Νοσοκομείου Ιεράπετρας ένας 65χρονος από το Κάτω Χωριό

Ξεκίνησε η ιχνηλάτηση από τον ΕΟΔΥ

Ένας άνδρας ηλικίας περίπου 65 ετών νοσηλεύεται με ήπια προς το παρόν συμπτώματα στη μονάδα covid του Νοσοκομείου Ιεράπετρας. Όπως δήλωσε στον Ηχώ 99,8 ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Εμμ. Καλλιονάκης πρόκειται για κάτοικο χωριού της ευρύτερης περιοχής της Ιεράπετρας που πρόσφατα είχε ταξιδέψει σε άλλη περιοχή της χώρας και κατά την επιστροφή του εμφάνισε συμπτώματα. Σε τεστ που του έγινε βρέθηκε θετικός. Έχει ξεκινήσει και η διαδικασία της ιχνηλάτησης και μεταξύ άλλων τεστ έχει γίνει και στη σύζυγό του. Καλό θα είναι να περιορίσουμε τα ταξίδια μας, να προλαμβάνουμε γενικότερα καταστάσεις. Επειδή επιβεβαιώθηκε κάποιο κρούσμα δεν θα πρέπει να μας πιάνει πανικός. Μπορεί να υπάρχει κάποιο κρούσμα ασυμπτωματικό ή ένας πολίτης να έχει συμπτώματα αλλά να μην επισκεφθεί το νοσοκομείο. Θα πρέπει λοιπόν να προσέχουμε και να τηρούμε τα μέτρα, μάσκα, αποστάσεις κ.α. προστατεύοντας και τον εαυτό μας και τους γύρω μας, τόνισε ο κ. Διοικητής.

Πρόσθεσε ότι στο Νοσοκομείο υπάρχει ετοιμότητα covid. Επίσης ετοιμάζεται η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας ενώ το προηγούμενο διάστημα ανακαινίστηκε η Παθολογική κλινική. Οι ανάγκες σε προσωπικό παραμένουν. Το Νοσοκομείο διαθέτει 3 Παθολόγους όμως επειδή ο ένας είναι ευπαθής ομάδα το πρόγραμμα διαμορφώνεται αναλόγως. Ως προς τη ΜΑΦ είναι μια μονάδα με δυναμική 4 κρεβατιών εάν υπάρξουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις, εξοπλισμός και προσωπικό. Προς το παρόν δεν θα λειτουργήσει πλήρως. Γίνονται ακόμη παρεμβάσεις όπου απαιτείται και σε κτιριακό επίπεδο για την εύρυθμη λειτουργία όλων των κλινικών, επιλύοντας παράλληλα προβλήματα του παρελθόντος. Είναι ενδεικτικό πάντως ότι είχαμε αναπνευστήρες στο νοσοκομείο που δεν ξέραμε ότι υπήρχαν, είπε ανάμεσα σε άλλα ο κ. Καλλιονάκης.

Κλείνοντας είπε ότι τα προγραμματισμένα χειρουργεία γίνονται κανονικά και καλό είναι όσοι επιθυμούν να επισκεφθούν το Νοσοκομείο να επικοινωνούν πρώτα ώστε να κλείνουν ραντεβού.