Στην Κρήτη ο Τούρκος φοιτητής που διώκεται από τον Ερντογάν

8:05 π.μ. - Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2020
08:10 π.μ. - Παρ, 16/05/2020
Image: Στην Κρήτη ο Τούρκος φοιτητής που διώκεται από τον Ερντογάν

Ο νεαρός με έναν συμπατριώτη του παραμένουν στα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου Ηρακλείου αφού έχουν υποβάλλει αίτηση χορήγησης ασύλου

Είναι μόλις 24 ετών και ήδη «κουβαλάει» στην πλάτη ποινή ισόβιας κάθειρξης ως …τρομοκράτης. Για το καθεστώς Ερντογάν ο Ethem, φοιτητής από την Κωνσταντινούπολη, είναι άκρως επικίνδυνος αφού κατατάσσεται στους υποστηρικτές του Γκιουλέν. Υπό αυτές τις συνθήκες, ο νεαρός Τούρκος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη ζωή που είχε στη γείτονα χώρα, οικογένεια και φίλους και να περάσει στην Ελλάδα με σκοπό να ζήσει σε κάποιο άλλο μέρος της Ευρώπης.

Πριν από περίπου δύο μήνες συνελήφθη με έναν 28χρονο συμπατριώτη του στο αεροδρόμιο Ηρακλείου. Είχαν αποπειραθεί να ταξιδέψουν στο Βέλγιο με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα. Εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς, συνελήφθησαν και έκτοτε παραμένουν στα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου Ηρακλείου αφού έχουν υποβάλλει αίτηση χορήγησης ασύλου.

Ο δικηγόρος κ. Γιώργος Λιονάκης έχει αναλάβει την υπόθεση των δύο Τούρκων κρατουμένων και εργάζεται πυρετωδώς με τους συνεργάτες του ώστε να μεταφραστούν όλα τα απαραίτητα έγγραφα που θα αποδεικνύουν ότι συντρέχουν ειδικοί λόγοι χορήγησης ασύλου.

hxonews

Ο κ. Γιώργος Λιονάκης

Σήμερα έχουν προγραμματιστεί  τα ραντεβού τους στην υπηρεσία Ασύλου για την καταγραφή των περιπτώσεων τους ενώ σε δεύτερο χρόνο θα ακολουθήσει και συνέντευξη.

«Η συγκεκριμένη υπόθεση φαίνεται να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον με δεδομένο ότι ένας νέος άνθρωπος, μόλις 24 ετών, εμφανίζεται να φοβάται ακόμα και για την ίδια του τη ζωή σε περίπτωση που αναγκαστεί να επιστρέψει στην χώρα του. Θα πρέπει επομένως πολύ προσεκτικά να εξετάσουμε τη βασιμότητα των ισχυρισμών του και εφόσον αποδεικνύονται, να προστατευθεί όπως ο νόμος ορίζει» τονίζει ο κ. Λιονάκης, ο οποίος επιπρόσθετα σημείωσε: «γενικότερα πάντως παρατηρείται μια αυξημένη ροή Τούρκων υπηκόων προς τη χώρα μας, με πρωταρχικό στόχο να ταξιδέψουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και στις περισσότερες των περιπτώσεων δηλώνουν να διώκονται από το καθεστώς Ερντογάν».

*Κεντρική φωτογραφία αρχείου

cretalive.gr