Στην Πορτογαλία το 1ο Λύκειο Ιεράπετρας με το πρόγραμμα Erasmus+

9:56 π.μ. - Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023
09:03 π.μ. - Τρί, 21/56/2023
Image: Στην Πορτογαλία το 1ο Λύκειο Ιεράπετρας με το πρόγραμμα Erasmus+

Μαθητές και εκπαιδευτικοί από το 1ο ΓΕΛ Ιεράπετρας συμμετείχαν στο πλαίσιο του προγράμματος “Our Common Cultivation Bring Us Together”

Το 1ο ΓΕΛ Ιεράπετρας συμμετείχε σε κινητικότητα Erasmus+ το χρονικό διάστημα 9-15 Φεβρουαρίου 2023 στην Πορτογαλία και συγκεκριμένα στην πόλη Vila Nova de Gaia δίπλα στην πόλη Πόρτο, στο πλαίσιο του προγράμματος “Our Common Cultivation Bring Us Together” όπου συμμετείχαν 4 μαθητές/τριες και 2 εκπαιδευτικοί.

Η διακρατική συνάντηση ξεκίνησε με υποδοχή στο σχολείο από τους καθηγητές και την διεύθυνση του σχολείου. Ξεναγηθήκαμε στους χώρους του σχολείου και στην συνέχεια οι μαθητές και οι μαθήτριες της κάθε χώρας παρουσίασαν τα σχολεία τους και συμμετείχαν σε δραστηριότητες γνωριμίας. Γευματίσαμε στο εστιατόριο του σχολείου και στη συνέχεια παρακολουθήσαμε μια παρουσίαση για το Vinho Verde, μια τοπική ποικιλία κρασιών. Το απόγευμα το σχολείο υποδοχής παρέθεσε πάρτι υποδοχής, όπου συμμετείχαν όλοι.

hxonews

Την δεύτερη μέρα περιηγηθήκαμε στην πόλη του Porto. Επισκεφθήκαμε αξιοθέατα, όπως το Se Museum, την εκκλησία Clerigos church, την βιβλιοθήκη Livraria Lello και την αγορά Bolhao market. Κατόπιν επισκεφθήκαμε την όχθη του ποταμού από την πλευρά της Gaia, όπου βρίσκονται τα οινοποιεία του porto. Το απόγευμα ήταν αφιερωμένο στο WOW experiences.

hxonews

Οι επισκέψεις συνεχίστηκαν την τρίτη μέρα με επίσκεψη στο Guimares, την πόλη η οποία θεωρείται η κοιτίδα της Πορτογαλίας και η οποία προστατεύεται από την Unesco, λόγω της πολιτιστικής της κληρονομιάς. Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε την Braga, την Τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Πορτογαλίας και θρησκευτικό κέντρο της χώρας.

hxonews

Την επόμενη μέρα συμμετείχαμε σε εργαστήριο κεραμικής στο σχολείο. Ενημερωθήκαμε για την μακρά παράδοση της χώρας και της περιοχής ιδιαίτερα στα κεραμικά πλακάκια και φτιάξαμε όλοι από ένα. Νωρίς το απόγευμα οι μαθητές και οι μαθήτριες παρουσίασαν τις εργασίες τους και στη συνέχεια δόθηκαν τα πιστοποιητικά παρακολούθησης και έγινε η ανταλλαγή των δώρων.

hxonews

Την τελευταία μέρα επισκεφθήκαμε το Sr. da Pedra beach και μετά το δημαρχείο της Gaia. Το απόγευμα κάναμε κρουαζιέρα στο ποτάμι και μετά επισκεφθήκαμε την μονή Corpus Christi, όπου έγινε και το κλείσιμο της επίσκεψης.

hxonews

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τις οικογένειες που φιλοξένησαν τα παιδιά μας και τις συντονίστριες για την άψογη διοργάνωση της κινητικότητας. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν οι χώρες Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ελλάδα, Γερμανία και Κύπρος ως συντονίστρια χώρα στην οποία θα πραγματοποιηθεί η τελευταία κινητικότητα του προγράμματος τον Απρίλιο.