Στην Σλοβακία το 1ο ΓΕΛ Ιεράπετρας στο πλαίσιο Εrasmus+

10:50 π.μ. - Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2023
10:06 π.μ. - Δευ, 19/50/2023
Image: Στην Σλοβακία το 1ο ΓΕΛ Ιεράπετρας στο πλαίσιο Εrasmus+

Συμμετέχοντας στο πρόγραμμα “RIVERS”

Μετακίνηση σε  Εrasmus+ 1ου ΓΕΛ Ιεράπετρας στην πόλη Malacky της Σλοβακίας.

Μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί του 1ου ΓΕΛ Ιεράπετρας πραγματοποίησαν  κινητικότητα Erasmus+ στην πόλη Malacky της Σλοβακίας από τις 1 έως και τις 7 Μαΐου 2023. Η κινητικότητα έγινε στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος Erasmus+ΚΑ229, με κωδικό  2020-1-IT02-KA229-079075_5 και τίτλο: “RIVERS”».

Πρώτη μέρα στο Malasky. Η δραστηριότητα ξεκίνησε με όμορφη παραδοσιακή μουσική και χορό. Η συνάντηση με την Διευθύντρια άνοιξε τη δραστηριότητα παρουσίασης της εργασίας των μαθητών, συμπεριλαμβανομένης και έκθεσης των αφισών. Το απόγευμα οι μαθητές και οι καθηγητές, ακολουθώντας το πρόγραμμα απασχολήθηκαν σε εξωτερική δραστηριότητα κοντά στην πόλη.

hxonews

Δεύτερη μέρα οι μαθητές/τριες και οι καθηγητές/τριες κωπηλάτησαν για 12 χιλιόμετρα στον ποταμό Μοράβα. Εξερεύνησαν την τοπική χλωρίδα και το τοπίο κατά μήκος του ποταμού. Επιπλέον, οι μαθητές/τριες έκαναν χημική ανάλυση για να ελέγξουν την ποιότητα του νερού του ποταμού. 

hxonews
hxonews

Τρίτη μέρα επισκεφτήκαμε το δάσος της Devinska Kobyla όπου απολαύσαμε το τοπίο με τον ποταμό Morava και τον γαλάζιο Δούναβη. Η Σλοβάκα συνεργάτης  Barbora Halesova συνόδευσε όλες τις ομάδες κατά μήκος του δάσους και του ποταμού εξηγώντας τα χαρακτηριστικά της περιοχής, των φυτών και του ποταμού. 

hxonews

Τέταρτη μέρα επισκέφτηκε τη φάρμα VCELÁRSKA ZÁHRADA που είναι διάσημη για την παραγωγή μελιού και άλλων προϊόντων που σχετίζονται με τη μέλισσα. Η εμπειρία συνεχίστηκε με την επίσκεψη στο Smolenice Castel όπου οι μαθητές συμμετείχαν σε ένα εργαστήριο. Το απόγευμα χρησιμοποιήθηκε για να επισκεφτεί το κάστρο PLAVECKŸ HRAD. 

hxonews
hxonews

Πέμπτη μέρα η ομάδα επισκέφτηκε το Κάστρο του Ντέβιν και την Μπρατισλάβα. Η εμπειρία ήταν υπέροχη. Ευχαριστούμε την ομάδα της Σλοβακίας για την τέλεια διοργάνωση της κινητικότητας. Φεύγουμε από τη Σλοβακία με τις καλύτερες εντυπώσεις έχοντας τη μνήμη μας γεμάτη από πανέμορφες εικόνες με τα πανέμορφα τοπία, τα εντυπωσιακά ποτάμια, τα επιβλητικά κάστρα και τις παραδοσιακές και φιλόξενες πόλεις. Αυτό ήταν και το τελευταίο meeting του προγράμματος Rivers.

hxonews

Η Παιδαγωγική Ομάδα Erasmus+ του 1ου ΓΕΛ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

https://www.youtube.com/watch?v=WJUBz6wb16Q&t=66s

hxonews
hxonews
hxonews
hxonews
hxonews