Στις 2 Απριλίου ενημερωνόμαστε και "παίζουμε" για τον αυτισμό στην Ιεράπετρα

1:00 μ.μ. - Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2022
01:03 μ.μ. - Τετ, 30/00/2022
Image: Στις 2 Απριλίου ενημερωνόμαστε και "παίζουμε" για τον αυτισμό στην Ιεράπετρα

Η προσωρινή πρόεδρος του Σωματείου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Νευροδιαφορετικότητα Εύη Μαλλιωτάκη μιλά στον Ηχώ 99,8

Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού το Σωματείο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Νευροδιαφορετικότητα, διοργανώνει το Σάββατο 2 Απριλίου στo 3o Δημοτικό Ιεράπετρας μια σειρά δράσεων  ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για θέματα που αφορούν την Νευροδιαφορετικότητα. Η προσωρινή πρόεδρος του Σωματείου κα Εύη Μαλλιωτάκη μίλησε στον Ηχώ 99,8 για το πλούσιο πρόγραμμα δράσεων, τις συμμετοχές  παιδιών και ενηλίκων, ευχαριστώντας παράλληλα όλους όσοι βοηθούν.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη:

Πληροφορίες για τη δράση

Το  παιχνίδι αποτελεί έναν αγώνα δρόμου όπου 7 ομάδες, με μέγιστο αριθμό κάθε ομάδας τα 30 άτομα, θα ξεκινήσουν από την αφετηρία, με μια μικρή διαφορά χρόνου η μία από την άλλη, διανύοντας μια απόσταση λίγων χιλιομέτρων. Στην απόσταση αυτή θα υπάρχουν σταθμοί με παιχνίδια Αισθήσεων όπως, Οπτική διάκριση, Γευσιγνωσία, Ακουστική διάκριση, Απτική διάκριση, Οσφρητική διάκριση και παιχνίδια Κιναίσθησης. Κάθε ομάδα πρέπει να ολοκληρώσει με επιτυχία τα παιχνίδια για να μπορέσει να μεταβεί στον επόμενο σταθμό. Η ομάδα που θα καταφέρει να ολοκληρώσει την διαδρομή σε μικρότερο χρόνο θα είναι η νικήτρια. Κάθε ομάδα όταν ολοκληρώνει την κάθε δοκιμασία στους σταθμούς θα παίρνει από τους εθελοντές σακουλάκια με χρώμα – ένα για κάθε παίχτη. Στο τέλος της διαδρομής και αφού τερματίσουν όλες οι ομάδες θα πραγματοποιηθεί χρωματοπόλεμος με όλους τους συμμετέχοντες.

Παράλληλες δράσεις

Στον χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχουν Παράλληλες δράσεις για παιδιά ηλικίας από τριων ετών όπως Αισθητηριακό παιχνίδι (Αγαπωκύματα), Θεατρικό παιχνίδι (Λευκό πανί), Σόου με φούσκες (Bango Bongo), Κατασκευαστικό παιχνίδι (ΚΔΑΠ Παραμύθι), Yoga για παιδιά (Viveka Yogis place) και Μουσική για παιδιά (Εν ρυθμό) τις δράσεις θα διοργανώσουν έμπειροι Παιδαγωγοί. Στις δράσεις αυτές τα παιδιά θα χωρίζονται σε μικρές ομάδες και με την καθοδήγηση των εθελοντών θα μπορούν να συμμετάσχουν σε όσες από αυτές επιθυμούν. Ο χρόνος διάρκειας στις δράσεις θα είναι μικρός με σκοπό να μην κουραστούν τα παιδιά αλλά και να μπορέσουν να συμμετάσχουν σε όσες περισσότερες δράσεις επιθυμούν.

 Ακόμη, στον χώρο θα πραγματοποιηθεί έκθεση ζωγραφικής από άτομα με Νευροδιαφορετικότητα ενώ θα υπάρχουν αναρτήσεις με πληροφορίες που αφορούν τον Αυτισμό. Τέλος, εθελοντές που θα βρίσκονται στον χώρο θα μπορούν να σας ενημερώνουν και να απαντούν σε ερωτήσεις σχετικά με την Διαταραχή του Αυτιστικού Φάσματος.

Για περισσότερες πληροφορίες ενημερωθείτε εδώ https://www.neurodiversity.gr/

hxonews