Στις 22 Νοέμβρη η κοινή άλεση ελιών από υπεραιωνόβια ελαιόδεντρα της Ιεράπετρας

12:07 μ.μ. - Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2021
12:11 μ.μ. - Τετ, 17/07/2021
Image: Στις 22 Νοέμβρη η κοινή άλεση ελιών από υπεραιωνόβια ελαιόδεντρα της  Ιεράπετρας

Έχουν καταγραφεί 300 υπεραιωνόβια ελαιόδεντρα και η προσπάθεια συνεχίζεται - Ο Γ. Τομαδάκης από την Κοιν.Σ.Επ. ΕΠΤΑΣΤΙΚΤΟΣ στον Ηχώ 99,8

Η Κοιν.Σ.Επ. ΕΠΤΑΣΤΙΚΤΟΣ, σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ ΚΟΚΚΙΝΕΛΛΑ, για 5η συνεχή χρονιά, θα προβεί σε συνεργασία με τους ιδιοκτήτες υπεραιωνόβιων ελαιοδέντρων και με την συμμετοχή όσων επιθυμούν, στη συλλογή ελιών από τα αρχαία ελαιόδεντρα που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα αειφόρου διαχείρισης του Κοινωνικού Συνεταιρισμού ΕΠΤΑΣΤΙΚΤΟΣ το 2ήμερο 20-21 Νοεμβρίου 2021 και η ελαιοποίηση θα πραγματοποιηθεί με κοινή άλεση στο συνεταιριστικό ελαιουργείο του Κεντριού Ιεράπετρας, στις 22/11/2021.

Φέτος η συλλογή των ελιών θα πραγματοποιηθεί στις περιοχές Πάνω – Κάτω Χωριού, Βασιλικής – Παχιάς Άμμου, Μακρυλιάς, Μύρτου, Γρα Λυγιάς, Ορεινού, Πεύκων και Αγίου Στεφάνου.

Ο κ. Τομαδάκης εκ μέρους της Κοιν.Σ.Επ. ΕΠΤΑΣΤΙΚΤΟΣ μίλησε στον Ηχώ 99,8 λέγοντας ότι στόχος της όλης προσπάθειας είναι να αναδειχθούν τα υπεραιωνόβια ελαιόδεντρα της περιοχής, παράλληλα με την ανάδειξη του ποιοτικού ελαιολάδου και του τουριστικού μας προϊόντας. Μάλιστα επισκέπτες από την Αυστρία θα παρακολουθήσουν την όλη διαδικασία και θα γίνει ελαιοκομιδή από ελαιώνα κοντά στα Σχινοκάψαλα. Το ελαιόλαδο που θα παραχθεί θα συσκευαστεί σε συλλεκτικές συσκευασίες συνοδευόμενο από ένα βιβλιαράκι με πληροφοριακό υλικό.

Τόνισε ακόμη ότι είναι σημαντικό ο κόσμος να βοηθήσει σε όλη αυτή την προσπάθεια στο πλαίσιο της οποίας έχουν καταγραφεί περίπου 300 ελαιόδεντρα ευρύτερα στον Δήμο Ιεράπετρας. Όσοι παραγωγοί, τώρα, διαχειρίζονται ελαιόδενδρα, τα οποία σε ύψος κορμού 1μ έχουν περίμετρο τουλάχιστον 3,80 μ. (κατ’ εκτίμηση ηλιακά 800 έτη) μπορούν να επικοινωνήσουν με Κοιν.Σ.Επ. ΕΠΤΑΣΤΙΚΤΟΣ για την καταγραφή τους.

Για περισσότερες πληροφορίες 698 191 6832