Στο 10% η εισφορά στα μπλοκάκια έως δύο μήνες

11:09 π.μ. - Κυριακή, 2 Ιουλίου 2017
11:07 π.μ. - Κυρ, 02/09/2017
Image: Στο 10% η εισφορά στα μπλοκάκια έως δύο μήνες

Στο 10% θα υπολογίζονται οι εισφορές των εργαζομένων με μπλοκάκι κατά τη μεταβατική περίοδο ενός ή δύο μηνών, σύμφωνα με όσα προανήγγειλε («Πρακτορείο 104,9Fm») ο υφυπουργός Εργασίας

«Θα υπάρξει αυτή η μεταβατική περίοδος για τους απασχολούμενους με μπλοκάκια, που ενδεχομένως έχουν και κάποια δυσπιστία στο εάν ο εργοδότης θα καταβάλλει το ποσοστό που του αναλογεί» είπε ο Τάσος Πετρόπουλος και πρόσθεσε ότι κατά τη μεταβατική αυτή περίοδο οι εργαζόμενοι με μπλοκάκι θα έχουν πλήρη ασφαλιστική ικανότητα και ασφαλιστική ενημερότητα.
 
Για το εάν θα αλλάξει το ποσοστό εισφορών μετά τις αντιδράσεις των ελεύθερων επαγγελματιών, ο υφυπουργός Εργασίας διευκρίνισε ότι δεν μειώνεται το 26,95% (συνολικές εισφορές εργοδότη-εργαζομένου), μειώθηκε στο 10% για περιορισμένο χρονικό διάστημα και έως ότου υπάρξει προσαρμογή στο νέο καθεστώς.
 
«Το εργοδοτικό μέρος παραμένει στο 16,95%» είπε ο κ. Πετρόπουλος και αναφέρθηκε σε διαμαρτυρίες και εκπλήξεις από δημοσιογράφους που δεν είχαν πάρει απαλλαγή από τον ΟΑΕΕ και βρέθηκαν τώρα να χρωστούν στο ασφαλιστικό σύστημα από 5.000 έως 50.000 ευρώ. Για το συγκεκριμένο θέμα ο υπουργός ανέφερε ότι προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλίες.
 
Ο κ. Πετρόπουλος υπογράμμισε ότι το νέο καθεστώς είναι πολύ πιο ευνοϊκό και με χαμηλότερη επιβάρυνση από το προηγούμενο ενώ αναφερόμενος στους επαγγελματίες που επιλέγουν να κλείσουν το μπλοκάκι τους, τόνισε ότι η κυβέρνηση θα παρέμβει με έναν ασφαλή τρόπο στις συνθήκες αγοράς, με στόχο να τελειώσει την μαύρη εργασία καθώς, όπως είπε, δεν μπορεί οι άνθρωποι που δουλεύουν νόμιμα να επιβαρύνονται διαρκώς.
 
Πηγή: efsyn.gr