Στο Αρκαλοχώρι ο Χρήστος Στυλιανίδης

12:39 μ.μ. - Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021
12:09 μ.μ. - Δευ, 27/39/2021
Image: Στο Αρκαλοχώρι ο Χρήστος Στυλιανίδης

Στο Αρκαλοχώρι, έφτασε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ελλάδας, Χρήστος Στυλιανίδης

Στο Αρκαλοχώρι, έφτασε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ελλάδας, Χρήστος Στυλιανίδης για να δει από κοντά την έκταση των ζημιών αλλά και να προεδρεύσει σύσκεψης για την επόμενη ημέρα για το Αρκαλοχώρι αλλά και την Κρήτη, με πρωταρχικό μέλημα φυσικά, τους ανθρώπους που έμειναν άστεγοι μετά τον ισχυρό σεισμό.

“Την επιστήμη την ακούμε και την ακολουθούμε με θρησκευτική ευλάβεια. Εμείς κάνουμε την πολιτική διαχείριση” – είπε ο κ.Στυλιανίδης, σημειώνοντας ότι η αρχή των ενεργειών θα γίνει με την αξιολόγηση των κτιρίων.

“Έχουμε συγκαλέσει την επιτροπή αξιολόγησης κινδύνου, για να ξέρουμε τι θα πούμε στους ανθρώπους, ποιοι θα μπουν και ποιοι όχι” – πρόσθεσε ο ίδιος.

Το λόγο πήρε κατόπιν ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας, σημειώνοντας ότι τα θέματα είναι τρία: επιστημονικό, επιχειρησιακό, διαχειριστικό. “Επιχειρησιακά πήγαμε πολύ καλά από άποψη κινητοποίησης. Καλύτερα από κάθε άλλο σεισμό στην Ελλάδα. Προβληματίστηκε η επιστημονική κοινότητα με την μακρόσυρτη σεισμική ακολουθία” – είπε ο κ.Λέκκας, σημειώνοντας πως “δεν μπορούσαμε να προδιαγράψουμε τότε τον σεισμό των 5.8 ρίχτερ”.

Για τον συντονισμό της επιχείρησης διαμονής και σίτισης των πληγέντων καθώς και την καταγραφή των ζημιών, μίλησε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, πριν λίγο στο Αρκαλοχώρι στην έκτακτη σύσκεψη των φορέων.

Με πληροφορίες από cretalive.gr