Στο Δρομοκαΐτειο ο ιερέας που επιτέθηκε με βιτριόλι στους Μητροπολίτες

2:15 μ.μ. - Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021
02:06 μ.μ. - Πέμ, 24/15/2021
Image: Στο Δρομοκαΐτειο ο ιερέας που επιτέθηκε με βιτριόλι στους Μητροπολίτες

Διατάχθηκε ο εγκλεισμός του

Στο Δρομοκαΐτειο μεταφέρθηκε ο 37χρονος ιερέας που επιτέθηκε χθες με βιτριόλι κατά μητροπολιτών στην Μονή Πετράκη. Μετά τις πρώτες εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε από πραγματογνώμονες αποφασίστηκε ο εγκλεισμός του για ψυχιατρική εξέταση.

Σήμερα, ακόμη και ο ίδιος ο δικηγόρος του παίρνει κάποιες αποστάσεις από τον 37χρονο ιερέα που μέσα στη Μονή Πετράκη επιτέθηκε σε Μητροπολίτες με καυστικό υγρό. «Αν λέει ψέματα, θα παραιτηθώ» δήλωσε πριν ο πελάτης του οδηγηθεί στον εισαγγελέα και ενώ έρχονται στο φως νέες εικόνες σοκ μέσα από το Συνοδικό Δικαστήριο όπου έγινε η πρωτοφανής επίθεση.

Ο ιερέας ισχυρίζεται, από την πρώτη στιγμή, πως αγόρασε το καυστικό υγρό για την επίθεση στη Μονή Πετράκη μέσω internet. Και πως νόμιζε ότι δεν ήταν επικίνδυνο. Αλλά πληροφορίες από εκκλησιαστικούς κύκλους αναφέρουν πως το καυστικό υγρό που έβαλε σε μπουκάλια δυο λίτρων και με τα οποία άρχισε να ραντίζει τα θύματά του ήταν θειικό οξύ, αναμεμειγμένο με υγρά μπαταρίας και ακουαφόρτε!

«Μου είπε ότι πλήρωσε τη “χημική ουσία” έναντι 40 ευρώ από το ίντερνετ», δήλωσε από τα δικαστήρια ο δικηγόρος του αρχιμανδρίτη, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος. Ο οποίος, πάντως, κράτησε αποστάσεις από τον πελάτη του.

«Ο συγκεκριμένος κρατούμενος είναι ψυχιατρικά ασθενής. Η άδικη πράξη που τέλεσε κατά το άρθρο 34 αίρει τον καταλογισμό. Έχουμε να κάνουμε με ψυχικά ασθενή που προσπάθησε πριν 1,5 μήνα να βάλει τέλος στη ζωή του. Παίρνει βαριά καταθλιπτικά φάρμακα. Θα ζητήσουμε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη. Αν δεν ευσταθούν οι ισχυρισμοί του ότι είναι άρρωστος ψυχιατρικά θα παραιτηθούμε. Ζητάμε εκ των προτέρων συγνώμη από τα θύματα», σημείωσε.

Ο 37χρονος ιερέας συνελήφθη από την πρώτη στιγμή και οδηγήθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών. Αρχικά κράτησε «σκληρή» στάση και δεν έλεγε λέξη στους αστυνομικούς, ενώ λίγο αργότερα τους είπε: «Τους έριξα το υγρό γιατί με καθαίρεσαν».

Ο δράστης, που ανήκει στη Μητρόπολη Βεροίας και έχει κατηγορηθεί για διακίνηση ναρκωτικών το 2018, όταν κατάλαβε ότι το Συνοδικό Δικαστήριο είχε λάβει απόφαση να τον καθαιρέσει, έβγαλε από ένα σάκο που είχε μαζί του δύο μπουκάλια με καυστικό υγρό και άρχισε να το ρίχνει στους μητροπολίτες που ήταν στην αίθουσα, με αποτέλεσμα να τους προκαλέσει εγκαύματα. Από την επίθεση τραυματίστηκε και ο αστυνομικός που ήταν έξω από την αίθουσα και έσπευσε να βοηθήσει τους Μητροπολίτες.

cretalive.gr