Στο Ηράκλειο η 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής MRC GLOBAL OLYMPIAD

8:59 π.μ. - Τρίτη, 9 Απριλίου 2024
08:04 π.μ. - Τρί, 09/59/2024
Image: Στο Ηράκλειο η 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής MRC GLOBAL OLYMPIAD

Θα πραγματοποιηθεί στο Κλειστό Στάδιο Νέας Αλικαρνασσού (Δύο Αοράκια) από την Παρασκευή 26 Απριλίου μέχρι και τη Δευτέρα 29 Απριλίου 2024

Η 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής MRC (Minoan Robotsports Competition) GLOBAL OLYMPIAD θα πραγματοποιηθεί στο Κλειστό Στάδιο Νέας Αλικαρνασσού (Δύο Αοράκια) από την Παρασκευή 26 Απριλίου μέχρι και τη Δευτέρα 29 Απριλίου 2024. Η τελετή έναρξης έχει προγραμματιστεί για τις 7 το απόγευμα της Παρασκευής 26 Απριλίου.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική διοργάνωση, που έχει κερδίσει διεθνή προβολή και αναγνώριση. Είναι καθαρά Ελληνικό δημιούργημα και κάθε χρόνο προσελκύει ομάδες από όλο τον κόσμο στην Ελλάδα. Από το 2024 υπάρχει εντυπωσιακή αύξηση ενδιαφέροντος τόσο στην Ελλάδα όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο καθώς συγκεντρώνει περισσότερα από 3.400 παιδιά και 12 πανεπιστημιακές ομάδες από είναι 36 χώρες δια ζώσης και 9 Online, συνολικά 1.415 ομάδες σε 19 αγωνιστικές κατηγορίες!

Διοργανωτής της Ολυμπιάδας Ρομποτικής είναι ο Ελληνικός Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (Hellenic Educational Robotics Organization). Πρόκειται για έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό με έδρα το Ηράκλειο της Κρήτης και στόχος του εκτός από την προώθηση της ρομποτικής και του STEAM σε διεθνές και τοπικό επίπεδο, είναι να συμπεριλάβει στον Παγκόσμιο Χάρτη της Ρομποτικής και των Νέων Τεχνολογιών την Ελλάδα.

Καινοτομίες

Μια από τις καινοτομίες της Ολυμπιάδας, είναι ο συνδυασμός της ρομποτικής και των νέων τεχνολογιών, με τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό, γεγονός το οποίο αποτέλεσε την αφορμή ξένες χώρες όπως η Αίγυπτος, η Αμερική, το Εκουαδόρ, η Κύπρος, η Ρουμανία και η Κορέα να διοργανώνουν σε ετήσια βάση εθνικό διαγωνισμό MRC και οι νικήτριες ομάδες των χωρών αυτών να ταξιδεύουν στην Κρήτη στον μεγάλο τελικό.

Άλλες καινοτομίες είναι ο θεσμός της τιμώμενης χώρας και του τιμώμενου ελληνικού ακριτικού νησιού, ο θεσμός του διεθνούς διαιτητικού team, αλλά και η παράλληλη διοργάνωση έκθεσης παραδοσιακών ελληνικών τοπικών προϊόντων, σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Ηρακλείου και με εμπλεκόμενες και τις υπόλοιπες Αναπτυξιακές του νησιού, καθώς και έκθεση τεχνολογίας με την συμμετοχή επιχειρήσεων και φοιτητικών ομάδων Ελληνικών Πανεπιστημίων.

Η διοργάνωση της Ολυμπιάδας έχει τεθεί ήδη υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων και των Υπουργείων Ανάπτυξης, Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής, το Πολιτισμού, Τουρισμού, των Γ.Γ. Έρευνας και Καινοτομίας, Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του Εθνικού Ιδρύματος Νεολαίας και δια βίου μάθησης και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης.

Επιπλέον για το 2024 η Ολυμπιάδα συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Κρήτης, την Αναπτυξιακή Ηρακλείου, το Παρατηρητήριο Καινοτομίας Επιχειρηματικότητας Περιφέρειας Κρήτης, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης, τον Δήμο Ηρακλείου, τον δήμο Μαλεβιζίου και την Ελληνική Ομοσπονδία Ηλεκτρονικού Αθλητισμού.

hxonews
hxonews
hxonews
hxonews