Στο μικροσκόπιο της ΥΠΕ Κρήτης οι εμβολιασμοί τουριστών & αλλοδαπών εργατών

7:39 π.μ. - Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2021
07:07 π.μ. - Πέμ, 15/39/2021
Image: Στο μικροσκόπιο της ΥΠΕ Κρήτης οι εμβολιασμοί τουριστών & αλλοδαπών εργατών

Υπό εξέταση το σχέδιο για τους εμβολιασμούς τουριστών και αλλοδαπών εργατών

Τον τρόπο να μπορέσουν να εμβολιαστούν και οι αλλοδαποί μετανάστες που εργάζονται στην Κρήτη σε αγροτικές περιοχές, κυρίως στην Περιοχή της Μεσαράς αλλά και στην Ιεράπετρα, αναζητά η 7η Υπε Κρήτης που έχει ήδη υποβάλει αίτημα προκειμένου να προχωρήσουν και αυτός ο εμβολιασμός, θωρακίζοντας μικρές και μεγαλύτερες τοπικές κοινωνίες που έρχονται σε επαφή με ανθρώπους που λόγω έλλειψης εγγράφων, μέχρι σήμερα δεν έχει προβλεφθεί να εμβολιαστούν.

Όπως δήλωσε στην ΚΡΗΤΗ TV η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, κατά περίπτωση θα εξετάζονται και τα αιτήματα επισκεπτών που επιθυμούν να έρθο9υν για διακοπές στο νησί, αλλά ο εμβολιασμός τους έχει να κάνει με εμβόλια που δεν έχουν εγκριθεί από την Ευρωπαική Ένωσης, Χαρακτηριστική περίπτωση το σπουτνικ στην Ρωσία που πάγωσε ένα τεράστιο ρεύμα επισκεπτών για την Κρήτη και συνολικά την Ελλάδα, στέλνοντας αυτό τον κόσμο προς τα παράλια της Τουρκίας.

Οι ξενοδόχοι και άνθρωποι του τουρισμού ζητούν να υπάρξει ευελιξία σε αυτό το θέμα, ενώ υπό το βάρος της αύξησης των κρουσμάτων ζήτησαν για μία ακόμη φορά, ο κόσμος να εμβολιαστεί μαζικά.

Πάντως θέμα που παίρνει σιγά σιγά το δρόμο της επίλυσης αποτελεί ο εμβολιασμός ατόμων από το εξωτερικό που ζουν μεγάλα χρονικά διαστήματα στο νησί και είτε έχουν δικές τους κατοικίες αγοράσει, ή φιλοξενούνται από δικούς τους ανθρώπους. Και πάλι κατά περίπτωση και με έγγραφα που πιστοποιούν αυτή την παραμονή, και αυτοί οι άνθρωποι θα μπορούν σε συνεργασία με δήμους να εμβολιάζονται, προκειμένου να θωρακιστούν οι ίδιοι αλλά κα οι πολίτες με τους οποίους έρχονται σε επαφή.

neakriti.gr