Στο Νοσοκομείο Σητείας 662.456,17 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης

10:08 π.μ. - Τετάρτη, 24 Μαΐου 2023
10:05 π.μ. - Τετ, 24/08/2023
Image: Στο Νοσοκομείο Σητείας 662.456,17 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης

Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσό χρηματοδότησης που έχει λάβει ποτέ το νοσοκομείο Σητείας σύμφωνα με την Αναπληρώτρια Διοικήτρια Μαρία Δαρατσιανού

Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι υπεγράφη η ένταξη πρόσθετων έργων, στη χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, για το Γ. Ν -Κ.Υ Σητείας καθώς και άλλων νοσοκομείων της Κρήτης.

Το σύνολο των έργων που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάπτυξης και Ανθεκτικότητας και αφορούν το νοσοκομείο της Σητείας είναι τα παρακάτω:

  • Αποκατάσταση ζημίων από φυσική καταστροφή & ελαιοχρωματισμός κτηρίου. 248.000,00 €
  • Αναβάθμιση Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών. 148.800,00 €
  • Αντικατάστασης σωληνώσεων ύδρευσης. 206.056,17 €
  • Ανακαίνιση έξι WC & χώρων αποδυτηρίων Διοικητηρίου. 59.600,00 €

Τα έργα είναι συνολικού προϋπολογισμού 662.456,17 € και πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσό χρηματοδότησης που έχει λάβει ποτέ το νοσοκομείο Σητείας.

Με την έγκριση των παραπάνω έργων και την εξασφάλιση των πιστώσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης, τα έργα μπαίνουν σε τροχιά υλοποίησης, όπου θα συμβάλουν καθοριστικά στην αναβάθμιση του νοσοκομείου Σητείας.

Να θυμίσουμε ότι σε τροχιά υλοποίησης, βρίσκεται και το έργο για την ανέγερση του νέου Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Μακρύ Γιαλού, προς ικανοποίηση του μακροχρόνιου αιτήματος των κατοίκων της περιοχής, σε οικόπεδο το οποίο αποτελεί κληροδότημα της οικογένειας Νικολάου Χατζάκη. Η χρηματοδότηση του έργου συνολικού προϋπολογισμού 1.005.000,00 €, θα πραγματοποιηθεί από το Ταμείο Ανάπτυξης και Ανθεκτικότητας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι συνεισέφεραν ξεκινώντας από:

Τον Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη και την Αναπληρώτρια Υπουργό κα Μίνα Γκάγκα, που συνέβαλαν καθοριστικά στην ένταξη των έργων στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Τον Διοικητή της 7ης ΥΠΕ κ. Νεκτάριο Παπαβασιλείου, καθώς και τον Υποδιοικητή κ. Δημήτρη Αγαπίου, που στήριξαν από την πρώτη στιγμή τις προτάσεις μας και εξακολουθούν να στηρίζουν το έργο μας.

Με μεθοδικότητα, συνέπεια, αποτελεσματικότητα και την αμέριστη συνδρομή των υπαλλήλων και του στελεχιακού μας δυναμικού, οραματιζόμαστε, σχεδιάζουμε και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε, ώστε οι δεσμεύσεις μας να γίνονται πράξη.

Η Αναπληρώτρια Διοικήτρια

Μαρία Δαρατσιανού