Στο Πειθαρχικό η «αρνήτρια» αλλά εμβολιασμένη γιατρός του ΚΥ Λαμίας

12:31 μ.μ. - Τετάρτη, 12 Μαΐου 2021
12:05 μ.μ. - Τετ, 12/31/2021
Image: Στο Πειθαρχικό η «αρνήτρια» αλλά εμβολιασμένη γιατρός του ΚΥ Λαμίας

Την έγγραφη απολογία της γιατρού του Κέντρου Υγείας Λαμίας αναμένει εντός της ημέρας το Πειθαρχικό Συμβούλιο της 5ης ΥΠΕ, προκειμένου να εξηγήσει για ποιο λόγο προκάλεσε σύγχυση και φόβο σε πολίτες που είχαν προγραμματισμένο ραντεβού για εμβολιασμό

«Και πού ξέρετε ότι το εμβόλιο που θα κάνετε είναι της Pfizer; Ποιος σας το διαβεβαιώνει; Ξέρετε ότι το εμβόλιο αυτό προκαλεί μυοκαρδίτιδα και ότι κινδυνεύετε; Κάνοντας το εμβόλιο κανείς δεν σας εξασφαλίζει... Πρέπει να υπογράψετε υπεύθυνη δήλωση Γιατί ήρθατε να το κάνετε; Μην ακούτε αυτά που λένε», έλεγε μεταξύ άλλων η 42χρονη γυναικολόγος.

Ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης την έθεσε άμεσα σε διαθεσιμότητα. Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο πειθαρχικό δίκαιο, κινδυνεύει με μισθολογική στέρηση μέχρι και 10 μήνες, ενώ εντύπωση προκαλεί η πληροφορία ότι η ίδια είναι ήδη εμβολιασμένη.

Σύμφωνα πάντως με τον κ. Σερέτη, οι πολίτες που είχαν ραντεβού και αποχώρησαν, κλήθηκαν εκ νέου από το υγειονομικό προσωπικό και επέστρεψαν για να εμβολιαστούν: «Η αντίδραση όλου του προσωπικού του ΚΥ ήταν άμεση και η ενδεδειγμένη. Επικοινώνησαν με όσους πολίτες φοβήθηκαν και έφυγαν και λίγο αργότερα τα ραντεβού τους ολοκληρώθηκαν κανονικά. Κανείς δεν έχασε το εμβόλιο του», είπε συγκεκριμένα ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ.

efsyn.gr