Στο προεδρικό μέγαρο ο Μητσοτάκης για το πρώτο τετ α τετ με τη Σακελλαροπούλου

11:42 π.μ. - Δευτέρα, 4 Μαΐου 2020
11:05 π.μ. - Δευ, 04/42/2020
Image: Στο προεδρικό μέγαρο ο Μητσοτάκης για το πρώτο τετ α τετ με τη Σακελλαροπούλου

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη στο προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να την ενημερώσει για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και την οικονομική διάσταση της πανδημίας

Στο πρώτο τετ α τετ με την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη στο προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να την ενημερώσει για την αντιμετώπιση του κοροναϊού και την οικονομική διάσταση της πανδημίας.

Συμβολική κίνηση

Ο κ. Μητσοτάκης μετέβη με τα πόδια από το μέγαρο Μαξίμου στο Προεδρικό μέγαρο σε μια συμβολική κίνηση καθώς σήμερα ξεκινάει η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων.

Αυτό το συμβολισμό θέλησε να σηματοδοτήσει ο πρωθυπουργός σε μια δια ζώσης συνάντησή του με την κα Σακελλαροπούλου σε αντίθεση με την τηλεδιάσκεψη της 8ης Απριλίου όταν και ήταν σε πλήρη ισχύ η καραντίνα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την έναρξη της συνάντησης επισήμανε ότι αυτό που αποκομίσαμε από την κρίση είναι η εμπιστοσύνη στους θεσμούς και ο καθένας έκανε αυτό που του αναλογούσε.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η σημερινή του επίσκεψη σηματοδοτεί τη μετάβαση στην επόμενη φάση, τη σταδιακή αποδέσμευση από τον ασφυκτικό κλοιό των περιοριστικών μέτρων. «Οι πολίτες συμμορφώθηκαν με ευθύνη και αλληλεγγύη» ανέφερε.

Η ατομική ευθύνη πρέπει να διατηρηθεί και στην επόμενη φάση, πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης και δήλωσε αισιόδοξος ότι θα εφαρμοστούν οι τρεις κανόνες ώστε να μην ατομική υγιεινή, τη χρήση της μάσκας και την τήρηση των αποστάσεων. «Αυτοί οι κανόνες πρέπει να μας συνοδεύουν στη νέα καθημερινότητα» ανέφερε.

Υπογράμμισε δε ο πρωθυπουργός ότι η τήρηση των μέτρων είναι πράξη σεβασμού στους συμπολίτες μας. «Πρέπει να είμαστε διπλά προσεκτικοί».

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε την υπευθυνότητα των πολιτών, τονίζοντας ότι εκτός από το δημόσιο και ο ιδιωτικός τομέας έβγαλε τα καλύτερά του στοιχεία.

Έκανε αναφορά στους εργαζόμενους των σούπερ μάρκετ και στους delivery.

Πρέπει να συνεχίσουμε να προσπαθούμε με τον ίδιο τρόπο καθώς η οικονομική κρίση είναι εδώ, σημείωσε η κα Σακελλαροπούλου.

Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη η συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με την πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός στο εξής θα ενημερώνει σε μηνιαία βάση την κα Σακελλαροπούλου για τις εξελίξεις.

in.gr