Στο ΣτΕ η υπόθεση των 4 Κοινοτήτων του πρώην Δήμου Μακρύ Γιαλού που πήγαν στη Σητεία

10:29 π.μ. - Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020
10:01 π.μ. - Τετ, 22/29/2020
Image: Στο ΣτΕ η υπόθεση των 4 Κοινοτήτων του πρώην Δήμου Μακρύ Γιαλού που πήγαν στη Σητεία

Αρχές του Φλεβάρη η εκδίκαση της υπόθεσης

Ένα από τα θέματα που συζητήθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ιεράπετρας ήταν η έγκριση ενδίκων βοηθημάτων ενώπιον του ΣτΕ κατά του 105/2011 Π.Δ/τος και ανάθεση εκπροσώπησης για την εκδίκασή τους. Πρόκειται για την υπόθεση της απόσχισης τοπικών κοινοτήτων του πρώην δήμου Μακρύ Γιαλού και εντάχθηκαν στον Δήμο Σητείας ενώ οι λοιπές στον Δήμο Ιεράπετρας. Ο κ. Αργύρης Πανταζής μέλος της επιτροπής και επικεφαλής της παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα» μίλησε στον Ηχώ 99,8 λέγοντας πως ο δήμος Ιεράπετρας είχε προσφύγει στο δικαστήριο υποστηρίζοντας πως όλος ο πρώην δήμος Μακρύ Γιαλού θα έπρεπε να προσαρτηθεί στον Δήμο Ιεράπετρας.

Στις αρχές του Φλεβάρη αναμένεται να γίνει εκδίκαση της υπόθεσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Το θέμα που απασχόλησε την οικονομική επιτροπή ήταν η νομική εκπροσώπηση του δήμου μετά την απώλεια του νομικού Αντώνη Βγόντζα που είχε αναλάβει την υπόθεση. Αυτό που αποφασίστηκε στην Οικονομική επιτροπή είναι να χειριστεί το θέμα ο Δήμος μέσω της νομικής του υπηρεσίας που πρόσφατα ενισχύθηκε με την συμμετοχή του νομικού κ. Παραουλάκη.

Ο κ. Πανταζής επεσήμανε πως επόμενες νομοθεσίες αυτών που έδιναν το δικαίωμα της απόσχισης ήρθαν να καλύψουν κενά οπότε εκτιμάται πως δεν θα προκύψουν αλλαγές και οι 4 Τ.Κ. θα παραμείνουν στον Δήμο Σητείας. Ωστόσο σε κάθε περίπτωση το δικαστήριο είναι εκείνο που θα λάβει τις αποφάσεις. 

Ακολουθεί συνέντευξη κ. Πανταζή: