Στο τραπέζι έκτακτο σχέδιο για μεταφορά διασωληνωμένων με τρένα από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα

11:26 π.μ. - Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2020
11:11 π.μ. - Πέμ, 19/26/2020
Image: Στο τραπέζι έκτακτο σχέδιο για μεταφορά διασωληνωμένων με τρένα από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα

Σχεδιασμούς για την διακομιδή διασωληνωμένων ασθενών με τα τρένα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα μεταφέρουν δημοσιεύματα του συστημικού Τύπου

Σχεδιασμούς για την διακομιδή διασωληνωμένων ασθενών με τα τρένα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα μεταφέρουν δημοσιεύματα του συστημικού Τύπου, αποκαλύπτοντας την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Βόρεια Ελλάδα, αλλά και την ανεπαρκή προετοιμασία του συστήματος υγείας.

Στην επιστράτευση αμαξοστοιχιών με βαγόνια – κλινάμαξες για τη μεταφορά διασωληνωμένων ασθενών από τη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα φέρεται να προχωρά η κυβέρνηση, όπως μεταδίδουν δημοσιεύματα και τηλεοπτικά ρεπορτάζ. Παράλληλα, το ίδιο σχέδιο αναφέρεται και στην φιλοξενία κρουσμάτων «με ήπια συμπτώματα Covid 19».

Σύμφωνα με το CNN.gr, οι εν λόγω αμαξοστοιχίες έχουν δυναμικότητα άνω των 500 κλινών, και ο στόχος του σχεδίου είναι η αποσυμφόρηση του συστήματος στη Βόρεια Ελλάδα, που βρίσκεται πλέον σε τραγική κατάσταση.

Στο Πρώτο Θέμα αναφέρουν πως το εν λόγω σχέδιο θα επιτρέψει τη διακομιδή περισσότερων ασθενών «αντί των τριών που μπορούν να διακομιστούν με το αεροσκάφος C130». Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει πως υγειονομικοί της Θεσσαλονίκης από τις ΜΕΘ «καλούνται να αξιολογήσουν ποιοι ασθενείς πληρούν τα κριτήρια» ώστε να μεταφερθούν στην Αθήνα. Παράλληλα, μεταφέρεται πως απορρίφθηκε η μετατροπή του Βελλιδείου σε υγειονομική δομή, ενώ στη συζήτηση έχει μπει η αξιοποίηση του στρατιωτικού νοσοκομείου 424, και μάλιστα τα «ευρύχωρα» πυρηνικά του καταφύγια.

Κατά τις πληροφορίες που μεταδίδει το News247.gr, τέσσερα βαγόνια τύπου «πούλμαν» διαμορφώνονται ήδη για τη μεταφορά, κάνοντας λόγο και για «φορεία – κάψουλες». Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρονται ενστάσεις υγειονομικών για την καταλληλόλητα του χώρου, σημειώνοντας πως με τις ειδικές κάψουλες «μάλλον δεν θα υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα».

thepressproject.gr