Στον Δήμαρχο οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ιεράπετρας

9:47 π.μ. - Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019
09:10 π.μ. - Τετ, 16/47/2019
Image: Στον Δήμαρχο οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ιεράπετρας

Όλες οι εξελίξεις για την πορεία της κατάληψης εδώ

Στον Δήμαρχο βρίσκονται αυτή τη στιγμή οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ιεράπετρας με σκοπό να συζητήσουν τα αιτήματά τους για ένα καλύτερο σχολικό περιβάλλον. 

Ο Δήμαρχος συζήτησε με τα παιδιά και τους ενημέρωσε πως όταν ανέλαβαν ως Δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή ιεραρχώντας τις μεγάλες ανάγκες του σχολείου δρομολογήσαν σημαντικές παρεμβάσεις για την αποκατάστασή του και την αισθητική και λειτουργική του αναβάθμιση, με ένα ποσό που ξεπερνά τις 100.000 ευρώ. Εκτός της συνεχούς μας ανταπόκρισης σε θέματα εξοπλισμού και καθημερινότητας, ολοκληρώθηκαν μελέτες και κατάφεραν έπειτα από πολλές δεκαετίες να αλλάξουν όλα τα κουφώματα του κτιρίου. Επιπλέον πολύ πρόσφατα έγινε αντικατάσταση των παλαιών ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων με νέες που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες του σχολείου. Ακολουθεί η ολοκλήρωση των εργασιών από τη ΔΕΗ και η τοποθέτηση κλιματιστικών μηχανημάτων για πρώτη φορά στη σχολική μονάδα. Επιπλέον, δρομολογήθηκε και είναι ήδη υπό κατασκευή η νέα αίθουσα που έχει ανάγκη το σχολείο και η οποία θα τοποθετηθεί σύντομα το επόμενο χρονικό διάστημα.

1-2
 
Όλη αυτή η προσπάθεια σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μεταφραστεί σε αδιαφορία της δημοτικής αρχής σημείωσε ο Δήμαρχος, τονίζοντας πως εκτός των παραπάνω είναι κοντά στο σχολείο για την αντιμετώπιση και άλλων καθημερινών αναγκών που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. 
 
Ο κ. Καλαντζάκης κλείνοντας την ενημέρωση προς τα παιδιά  δεσμεύτηκε ότι άμεσα θα επισκεφθεί το σχολείο και σε συνεργασία με τις υπηρεσίες θα γίνει ο,τι χρειαστεί.

Μετά το πέρας της συνάντησης με τον Δήμαρχο, η πρόεδρος του 15μελούς μίλησε στον Ηχώ 99,8 λέγοντας ότι οι μαθητές έμειναν ικανοποιημένοι ωστόσο περιμένουν οι δεσμεύσεις να γίνουν πράξη.

Ακολουθεί συνέντευξη: