Στον δρόμο οι ηλικιωμένοι του γηροκομείου - Σχηματίζεται δικογραφία για την παράνομη λειτουργία

2:01 μ.μ. - Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2020
02:11 μ.μ. - Τρί, 03/01/2020

Ο δικηγόρος Μ. Καλαϊτζάκης στο hxonews.gr για τις εξελίξεις

Στην Αστυνομία κλήθηκε να μεταβεί σήμερα ο πρόεδρος του συλλόγου φίλων τρίτης ηλικίας κ. Νίκος Μιαούλης προκειμένου να καταθέσει σχετικά με την υπόθεση του Γηροκομείου που αντινετωπίζει μια σειρά από λειτουργικά προβλήματα καθώς και το κτίριο που στεγάζεται δεν πληροί τις προϋποθέσεις που προβλέπονται και δεν έχει άδεια λειτουργίας. Στην κάμερα του hxonews.gr μιλά ο Δικηγόρος που εκπροσωπεί τον σύλλογο κ. Μάνο Καλαϊτζάκη.

hxonews

Όπως αναφέρει:

Χθες μετά από έγγραφο του αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου στο Αστυνομικό Τμήμα Ιεράπετρας με το οποίο ενημέρωνε οτι απορρίφθηκε το αίτημα για χορήγηση προσωρινής διαταγής προκειμένου να συνεχίσουν να λειτουργούν οι δυο δομές με ευθύνη του συλλόγου, κινήθηκε σήμερα η Αστυνομία η οποία αφού διαπίστωσε ότι λειτουργούν οι δυο δομές ακολούθησε την αυτόφωρη διαδικασία με την οποία κλήθηκε και παρουσιάστηκε στο τμήμα ο πρόεδρος του συλλόγου και σχηματίζεται η σχετική δικογραφία.

Ο λόγος που οι δομές συνεχίζουν να λειτουργούν είναι ότι παρότι που έχει μειωθεί ο αριθμός των φιλουξενούμενων δεν έχει καταστεί δυνατό να μεταφερθούν όλοι οι φιλοξενούμενοι σε άλλες δομές ή να παραληφθούν από τους οικείους τους. Καταβάλλεται προσπάθεια να κλείσει η μία δομή και παράλληλα να αναζητηθεί άλλο κτίριο. Από εδώ και πέρα είτε θα παραπεμφθεί άμεσα σε δίκη ο πρόεδρος είτε θα οριστεί τακτική δικάσιμος που είναι και το πιο πιθανό.