Στον Υπουργό Δικαιοσύνης ο Δικηγορικός Σύλλογος Λασιθίου για τα προβλήματα σε Ιεράπετρα και Σητεία

7:42 μ.μ. - Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2018
07:11 μ.μ. - Σάβ, 10/42/2018
Image: Στον Υπουργό Δικαιοσύνης ο Δικηγορικός Σύλλογος Λασιθίου για τα προβλήματα σε Ιεράπετρα και Σητεία

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος

Στις αρχές της εβδομάδας ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λασιθίου Γιώργος Παραουλάκης και η εκπρόσωπος τύπου Χρυσάνθη Φαρσάρη πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μιχάλη Καλογήρου, παρουσία και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Γιώργου Σάρλη, προκειμένου να εκθέσουν στο νέο υπουργό τα σημαντικά λειτουργικά προβλήματα του Πρωτοδικείου Λασιθίου.
 
Η εν λόγω συνάντηση αποτελεί τη συνέχεια μιας σειράς συναντήσεων και εν γένει πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει τα τελευταία χρόνια το διοικητικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Λασιθίου, προκειμένου να εξευρεθεί λύση στα χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν το Πρωτοδικείο μας και τα οποία χρήζουν αντιμετώπισης.
 
Η συζήτηση εκτυλίχθηκε σε πολύ καλό κλίμα και επικεντρώθηκε στην ανάγκη ανασύστασης των μεταβατικών εδρών του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου σε Ιεράπετρα και Σητεία, τα οποία και καταργήθηκαν με την εφαρμογή του άρθρου 38 Ν. 4274/2014. Διεξοδικά αναλύθηκαν τα προβλήματα που προκάλεσε η εν λόγω κατάργηση όχι μόνο στους δικηγόρους, αλλά και στους συνανθρώπους μας και λοιπούς παράγοντες της δίκης, διαδίκους και μάρτυρες, οι οποίοι εξαιτίας της ιδιαιτερότητας του νομού μας αναγκάζονται να διανύουν εκατοντάδες χιλιόμετρα μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση τους, χωρίς να υπάρχει ουδεμία πραγματικά εξοικονόμηση πόρων.
 
Επιπλέον, υπήρξε ενημέρωση από την πλευρά του Υπουργού πως αναμένεται άμεσα η πρόσληψη μόνιμων υπαλλήλων στο Πρωτοδικείο Λασιθίου, καθώς αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες του ΑΣΕΠ για την πλήρωση τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, οι οποίοι θα στελεχώσουν τα Δικαστήρια της χώρας, ενώ για ακόμα μία φορά συζητήθηκε ενδελεχώς το θέμα της θέσπισης κριτηρίων εντοπιότητας κατά τη διαδικασία των επερχόμενων διορισμών σε μελλοντικές προκηρύξεις, ενώ θίχτηκε και το θέμα της κάλυψης της δεύτερης θέσης του Προέδρου Πρωτοδικών.
 
Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου ευχαριστεί ιδιαίτερα τον Γενικό Γραμματέα κύριο Γιώργο Σάρλη για την εν γένει στάση του και τη σημαντική του βοήθεια στην πραγματοποίηση της συνάντησης.
 
Η Εκπρόσωπος τύπου του Δ.Σ.Λ.
Χρυσάνθη Κ. Φαρσάρη