Συγχαρητήρια του Σκοπευτικού Ομίλου Ιεράπετρας στην Άννα Κορακάκη

10:54 π.μ. - Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2016
10:11 π.μ. - Τρί, 08/54/2016
Image: Συγχαρητήρια του Σκοπευτικού Ομίλου Ιεράπετρας στην Άννα Κορακάκη

Μεγάλο κατόρθωμα της Άννας Κορακάκης

Στην Αννα Κορακάκη αξίζουν πολλαπλά συγχαρητήρια. Όχι μόνο για την διπλή της επιτυχία, αλλά και γιατί αυτό το πέτυχε προπονούμενη σε υποτυπώδεις υποδομές ενός σκοπευτικού συλλόγου. Υποτυπώδεις, γιατί χωρίς χρηματοδότηση, οι σκοπευτικοί σύλλογοι καλούνται εκ των ενόντων να φτιάξουν υποδομές για όλες τις κατηγορίες σκοπευτικών αθλημάτων, αλλά και να τις συντηρήσουν. Εργο δύσκολο, δεδομένης και της κρίσης και της αδυναμίας των μελών να συνδράμουν. Εργο επίπονο, αφού χωρίς προσωπική εργασία το οικονομικό κόστος θα ήταν πολλαπλάσιο και αδύνατον να ανταπεξέλθουμε.
 
Όμως, το πάθος είναι που κρατά τους περισσότερους από τους συλλόγους ζωντανούς, που επιπλέον καλούνται να στηρίζουν οικονομικά και την ομοσπονδία, αντί να δέχονται αυτοί οικονομική ενίσχυση από την πολιτεία.
Παρόλα αυτά, παρά τα προβλήματα, την γραφειοκρατία, την καχυποψία, αλλά και ότι αποτελεί ένα παρεξηγημένο άθλημα, η σκοποβολή στην Ελλάδα βρίσκεται σε καλό επίπεδο.
 
Ο αθλητής της σκοποβολής, αγαπά τα όπλα, αλλά ασκείται σε χάρτινους , μεταλλικούς, πήλινους, και άλλους στόχους, ανάλογα με το άθλημα (αλλά ποτέ σε ζώα όπως ίσως κάποιοι νομίζουν). Και αυτό γίνεται με συγκεκριμένους κανόνες, που κύριο μέλημα έχουν την ασφάλεια τους αθλητή και των παρευρισκόμενων. Ετσι, ακόμα και πολύ μικρά παιδιά μπορούν να ασχοληθούν, να γνωρίσουν τα όπλα, να μάθουν να τα χειρίζονται με ασφάλεια, να γίνουν περισσότερο υπεύθυνα, να αναδείξουν το ταλέντο τους, σε ένα από τα παλαιότερα αθλήματα.
Μάλιστα, δεν είναι καν απαραίτητο να αγοράσουν όπλο, αφού οι σύλλογοι συνήθως διαθέτουν και παρέχουν στους αθλητές τους όπλα, για την προπόνηση ή συμμετοχή σε αγώνες.
 
Ο σκοπευτικός όμιλος Ιεράπετρας, διαθέτει μέλη από ολόκληρο το νομό Λασιθίου και έχει κατασκευάσει αρκετές υποδομές, κατάλληλες για την εξάσκηση στα περισσότερα αθλήματα της σκοποβολής. Παράλληλα, δουλεύει συστηματικά για την ανάδειξη των αθλητών του, που μέχρι σήμερα έχουν επιδείξει αξιόλογες διακρίσεις, αφού έχουν κατακτήσει ακόμα και τις πρώτες θέσεις σε εθνικά πρωταθλήματα.
 
Δεν αρκούμαστε όμως σε αυτό. Συνεχίζουμε να βελτιώνουμε τις υποδομές του σκοπευτηρίου, αλλά και να αναδεικνύουμε και να στηρίζουμε νέα ταλέντα, δίνοντας ώθησε στο άθλημα.
 
Σας καλούμε λοιπόν ως σύλλογος να έρθετε να γνωρίσετε το άθλημα, να σας ενημερώσουμε σχετικά, να κουβεντιάσουμε με το που θα μπορούσατε να ασχοληθείτε, να σας εκπαιδεύσουμε και να σας παράσχουμε όλη τη γνώση και εμπειρία που διαθέτουμε στο άθλημα της σκοποβολής. Είτε σαν ενδιαφέρει ως χόμπι, είτε θέλετε να κάνετε πρωταθλητισμό.