Συλλεκτική συσκευασία με ελαιόλαδο στον ΠτΔ από τον ΕΠΤΑΣΤΙΚΤΟ

9:15 π.μ. - Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2017
09:01 π.μ. - Κυρ, 08/15/2017
Image: Συλλεκτική συσκευασία με ελαιόλαδο στον ΠτΔ από τον ΕΠΤΑΣΤΙΚΤΟ

Ο ΠτΔ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το ελαιόλαδο από υπεραιωνόβια ελαιόδεντρα του Λασιθίου

 
Ο πρόεδρος της Τ.Κ. Καβουσίου Γιάννης Ρεμεδιάκης και πρόεδρος του ΕΠΤΑΣΤΙΚΤΟΣ  μίλησε στον Ηχώ Fm 99,8 για την ολιγόλεπτη αλλά ουσιαστική συζήτηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την πρόσκληση που του απεύθυνε να  επισκεφθεί το Καβούσι αλλά και την προσπάθεια που γίνεται σε συνεργασία με τον Δήμο Ιεράπετρας ώστε να αναδειχθεί η Ελιά του Καβουσίου ως μνημείο της φύσης. 


Ακολουθεί συνέντευξη κ. Ρεμεδιάκη:
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος στα πλαίσια της επίσκεψής του στις 29 Ιουλίου 2017 στην Κρήτη, με αφορμή το «έτος Καζαντζάκη», που οργανώθηκε από την Γ.Γ. Απόδημου Ελληνισμού, την Περιφέρεια Κρήτης και τους δήμους Οροπεδίου Λασιθίου, Ηρακλείου, Αρχανών-Αστερουσίων, Χερσονήσου και Μαλεβιζίου, συμμετείχε σε εκδήλωση που οργάνωσε ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου στο Καμπάνειο Ίδρυμα, στην περιοχή Ψυχρό του Οροπεδίου, με θέμα: «Καζαντζάκης και Μινωικός Πολιτισμός».
Ο οικοδεσπότης δήμαρχος κ. Γιάννης Στεφανάκης, προσέφερε ως αναμνηστικό δώρο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έναν ξύλινο ανεμόμυλο και σε συνεργασία με τον κ. Γιάννη Ρεμεδιάκη Πρόεδρο του Δημοτικού Διαμερίσματος Καβουσίου Ιεράπετρας και της ΚΟΙΝΣΕΠ «ΕΠΤΑΣΤΙΚΤΟΣ», προσέφερε και μια συλλεκτική συσκευασία με ελαιόλαδο από υπεραιωνόβια ελαιόδεντρα του Λασιθίου, παραγωγής και εμφιάλωσης της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης (ΚΟΙΝΣΕΠ) «ΕΠΤΑΣΤΙΚΤΟΣ» με έδρα το Κάτω Χωριό Ιεράπετρας.  
Η συγκεκριμένη συσκευασία απετέλεσε αφορμή διαλόγου άνω του δεκαλέπτου, μεταξύ του ΠτΔ κ. Παυλόπουλου και των μελών της ΚΟΙΝΣΕΠ «ΕΠΤΑΣΤΙΚΤΟΣ», κ.κ. Ρεμεδιάκη και Καλύβα. Ο ΠτΔ ενδιαφέρθηκε, ιδιαίτερα, για την συλλογική προσπάθεια που καταβάλει ο ΕΠΤΑΣΤΙΚΤΟΣ σε συνεργασία με τους ιδιοκτήτες των υπεραιωνόβιων ελαιοδέντρων, για την διάσωση αυτού του μεγάλου πολιτιστικού κεφαλαίου του νησιού μας και την ανάδειξή του.  Ο ΠτΔ κ. Παυλόπουλος, έλαβε την πρώτη φιάλη με serial number 2017: 001/110 σαν πρώτος Πολίτης της χώρας βάση του πρωτοκόλλου που έχει δημιουργήσει η ΚΟΙΝΣΕΠ «ΕΠΤΑΣΤΙΚΤΟΣ».  
Την εκδήλωση παρακολούθησαν και 72 νέοι ομογενείς, που συμμετέχουν στο επιμορφωτικό πρόγραμμα του υπουργείου Εξωτερικών, με τίτλο «Στα ίχνη του Καζαντζάκη», το οποίο υλοποιείται στην Κρήτη από τις 28 Ιουλίου έως και τις 10 Αυγούστου, με τη συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης και των δήμων Ηρακλείου, Αρχανών, Χερσονήσου, Οροπεδίου Λασιθίου και Μαλεβιζίου. Η ΚΟΙΝΣΕΠ ΕΠΤΑΣΤΙΚΤΟΣ, σε συνεργασία με το Δ.Δ. Καβουσίου θα τους φιλοξενήσει το Σάββατο 05 Αυγούστου στο Καβούσι που θα επισκεφτούν όλοι μαζί την αρχαιότερη ελιά του κόσμου που βρίσκεται δίπλα στον Μινωικό οικισμό του Αζοριά Καβουσίου.