Συλλήψεις για παράνομη κατασκήνωση, χασισόδενδρα και τσιγαριλίκια

4:46 μ.μ. - Παρασκευή, 7 Ιουλίου 2017
04:07 μ.μ. - Παρ, 07/46/2017
Image: Συλλήψεις για παράνομη κατασκήνωση, χασισόδενδρα και τσιγαριλίκια

Στο πλαίσιο, στοχευμένων ελέγχων και εφαρμογής ειδικού σχεδίου

Για την πρόληψη και καταστολή παραβατικών συμπεριφορών, αλλά και την τήρηση και εφαρμογή της νομοθεσίας σε τουριστικές περιοχές, πραγματοποιήθηκε, σήμερα το πρωί, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, στην προστατευόμενη τουριστική περιοχή Κουρταλιώτικο Φαράγγι και Λίμνη Πρέβελη του Δήμου Αγίου Βασιλείου.
 
Η συγκεκριμένη περιοχή, είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα ΝΑΤΟΥΡΑ και χαρακτηρισμένη ως περιοχή, ιδιαίτερου φυσικού κάλους.
 
Στην επιχείρηση συμμετείχαν, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης, του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Βασιλείου και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνης.
 
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθησαν δεκαπέντε άτομα, και συγκεκριμένα έντεκα ημεδαποί (7 άνδρες και 4 γυναίκες)  ηλικίας από 25 έως 54 ετών και τέσσερις αλλοδαποί και συγκεκριμένα δύο 39χρονοι αλλοδαποί υπήκοοι Γερμανίας και δύο αλλοδαποί υπήκοοι Ιταλίας (42χρονη και 36χρονος), διότι είχαν κατασκηνώσει παράνομα σε χώρο ενταγμένο στο πρόγραμμα ΝΑΤΟΥΡΑ και χαρακτηρισμένο ως περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλους.
 
Επιπλέον, σε βάρος 54χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών, καθώς βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης
 
Επίσης, κατά την εξερεύνηση εντοπίστηκε ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος εντός του οποίου καλλιεργούνταν επιμελώς τέσσερα δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως δύο μέτρων ευρισκόμενα στο στάδιο της ανάπτυξης.
 
Το προανακριτικό έργο διενεργείται, από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Βασιλείου.
 
Σημειώνεται ότι, οι έλεγχοι είναι στοχευμένοι και αποσκοπούν στην τήρηση της νομιμότητας και την εύρυθμη λειτουργία και ευταξία των τουριστικών κυρίως προορισμών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Κρήτης.
 
Πηγή: zarpanews.gr